Nova vest
Košarka 6

1.9.2024.

10:34

"Tata mi je pričao da učim od Bogdana i Tea"

Mladi košarkaš Srbije Andrej Bjelić govorio je o nedavno završenom Evropskom prvenstvu do 16 godina, gde je osvojena bronza.

Izvor: Meridian sport

FIBA

Čačanin koji je prošle godine direktno iz grada na Moravi otišao u Real, izabran je u najbolju petorku šampionata na Kritu.

"Krit je bio vrlo uspešan turnir, timski i individualno. Srbija u ovoj kategoriji nije uzela medalju od 2017, te godine smo takođe osvojili bronzu. Smatram da je veliki uspeh to što smo posle osam godina došli do medalje. Ostaje žal jedino za tim polufinalom, mislim da smo mogli i da pobedimo Francusku, ali šta je tu je, uspeh je veliki”, rekao je Bjelić za Meridian sport.

"Bronza je naravno draža, timski je uspeh. To je nešto za što smo se pripremali celog leta i na prethodnih nekoliko okupljanja. Glavni cilj je bio da ekipa postigne rezultat. Individualno priznanje mi je samo nagrada za individualan rad i sve treninge prethodnih godina, motiv da treniram još više i jače”.

Bjelić je otkrio ko mu je posle oca Aleksandra bio uzior.

"Tata mi uvek pričao da treba da gledam kako igraju Bogdan Bogdanović i Miloš Teodosić, da kupim najbolje od obojice. Tako da mogu da kažem su mi njih dvojica glavni idoli", rekao je Bjelić.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu