Nova vest
Košarka 0

30.7.2024.

21:53

Veličković: "Imao sam veliku tremu, ne daj Bože da ostanem sam!" VIDEO

Novica Veličković, nekadašnji košarkaš Parizana i Mege, bio je gost u emisiji "Idealnih 12".

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Iskusni košarkaš je dao odgovor na brojna zanimljiva pitanja, a čini se da je potpuno otvorio dušu i kada je reč o njegovoj karijeri.

Veličković je priznao da je trema bila jedna od stvari koje su ga mučile početkom karijere.

"Sad kad gledamo, ja sam tri godine menjao, prvo Dekija, pa Droleta, imao sam veliku tremu. Ne daj Bože da ostanem sam! Eto, to mi je bilo u startu", rekao je koji mu je najveći strah bio.

Objasnio je i na koji način je prebrodio te početne krize.

"Bolje je ono, lakše mi je faul u napadu da napravim nego... Ja sam se nosio borbenošću na primer, kao i svi mi. Onako, brate, izađeš pa se boriš do poslednjeg, što se kaže i šta ti to donese. Tako razbiješ i tremu i strah. Iz te borbenosti mnogo dobrih stvari zna da izađe u jako kratkom periodu. Nekad ti se desi da si odigrao dve-tri dobre odbrane, nagradi te, tu je već kontranapad, možeš da igraš s kim hoćeš. Tako skineš neki pritisak i onda vremenom rasteš, rasteš i jednostavno kasnije ti bude normalno. I ne znaš ni da funkcionišeš", zaključio je Veličković. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

2 h

Novo Sport Video Menu