Nova vest
Košarka 7

17.7.2024.

8:40

Proba pred OI – Srbija protiv "Drim tima"

Košarkaši Srbije od 18 časova igraju drugi meč na pripremnom turniru u Abu Dabiju protiv reprezentacije SAD.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Biće to uvertira pred meč dva tima u grupi C na Olimpijskim igrama.

"Orlovi" su u prvom meču u Emiratima poraženi od Australije rezultatom 84:73.

Naš tim je na tom meču bio bez kapitena Bogdana Bogdanovića i Ognjena Dobrića, dok je početkom treće četvrtine i Vanja Marinković morao van igre zbog povrede. Naravno, nije bilo ni od ranije povređenog Nikole Jovića.

Selektor Svetislav Pešić protiv tzv. "Drim tima" planira isti pristup kao i protiv "kengura".

"Ista utakmica kao i danas. Ništa se tu kod nas ne menja. Mi ne gledamo da li je Australija ili Amerika. Za nas je to sve isto. Svaka utakmica nama treba. I prvo, ne može svaki meč da se dobije. To ne postoji u vrhunskom sportu. Ali od svake utakmice, pogotovo u pripremnom periodu, može puno stvari da se vidi i da se nauči", rekao je Pešić.

Poslednji meč dva tima su odigrala na Mundobasketu 2019. u Kini, kada je Srbija dobila meč razigravanja od petog do osmog mesta (94:89).

Posle meča u "Etihad areni" protiv SAD, Srbija će u Beogradu odigrati još dva meča. Prvo u nedelju protiv Japana, a potom i u ponedeljak protiv Grčke.

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Prodat je za 35.000 dolara

Heritage Auctions je prodao prototip Nintendo PlayStation kontrolera za 35.000 dolara, a u pitanju je jedan od najređih komada hardvera iz gejming istorije.

B92

11:00

1 h

Aktuelno

Open AI podržava

Kompanija Open AI podržava kalifornijski predlog zakona koji bi obavezao tehnološke kompanije da označe sadržaj koji je generisan veštačkom inteligencijom.

Tanjug

8:50

4 h

Novo Sport Video Menu