Nova vest
Košarka 9

16.7.2024.

8:27

Prvi od dva dana košarkaškog spektakla: "Kenguri" uvertira Srbiji za "Drim tim"

Košarkaški Srbije od 18 časova u Abu Dabiju igraju drugi zvanični pripremni meč protiv Australije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/FredericChambert/Panoramic

Srbija je u meču koji je igran iza zatvorenih vrata savladala Holandiju, a potom i Francusku (79:67), jednog od rivala u borbi za medalju.

Ekipa je u ponedeljak trenirala u "Etihad areni" posle čega se medijima obratio selektor Svetislav Pešić.

"Veoma važno je razumeti da se mi nalazimo u fazi priprema za Olimpijski turnir i da je naša kompletna koncentracija usmerena na to kako pripremiti ekipu za prve tri utakmice koje igramo u Lilu. Igrači su svesni zadataka koji su pred njima u naredne dve utakmice, svesni su da smo došli ovde da napredujemo u svakom smislu, i fizičkom i taktičkom. Obe utakmice gledamo kao deo priprema. Naravno, igrači uvek žele da daju svoj maksimum na zvaničnim utakmicama, a naš je zadatak da se pored toga potrudimo da poboljšamo individualnu formu kod svakog igrača i vidimo na koga to možemo da računamo za Olimpijski turnir", rekao je selektor Pešić pred ovaj meč.

Australija je već odigrala jedan meč protiv SAD, koji su i naredni protivnik našeg tima na ovom turniru, izgubivši sa svega šest razlike (98:92).

Poslednji meč dve reprezentacije su igrale u polufinalu Olimpijskih igara 2016. godine, kada je Srbija bila ubedljiva (87:61).

Posle meča sa Australijom, Srbija u sredu takođe od 18 časova igra protiv SAD, posle čega će u Beogradu odigrati još jedan meč.

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Meta odustala

Pričalo se da će Meta 2027. godine predstaviti VR hedset kodnog naziva "La Jolla" koji će konkurisati Appleo-vom Vision Pro uređaju. Ali, zbog visoke cene MicroOLED ekrana, to se ipak neće dogoditi.

Bug

14:30

1 h

Novo Sport Video Menu