Nova vest
Košarka 17

11.7.2024.

21:23

Srbija spremna – Jokić i Bogdan se "oštre" za Francuze VIDEO

Košarkaška reprezentacija Srbije je stigla u Francusku, gde je odradila već jedan trening pred duel sa domaćinom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic/starsport/2022

Kako je obajvio KSS, na video snimku vidi se kako se Nikola Jokić, Vanja Marinković i Bogdan Bogdanović oštre za Francuze, sa kojima će u petak od 21 sat igrati prijateljski meč u Lionu.

Biće ovo prva otvorena utakmica reprezentacije Srbije od starta pripremnog perioda, a iza zatvorenih vrata ekipa Svetislava Pešića je dva puta pobedila Holandiju.

U Lion je stiglo 14 igača, među kojima su: Bogdan Bogdanović, Nikola Jokić, Vasilije Micić, Marko Gudurić, Nikola Milutinov, Ognjen Dobrić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Aleksej Pokuševski, Vanja Marinković, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Uroš Plavšić i Aleksa Radanov.

Na put sa muškom „A“ selekcijom, nisu krenuli Dejan Davidovac i Nikola Jović koji zbog povreda propuštaju mečeve protiv Francuske, Australije i Amerike.

Posle Liona, Srbija putuje za Abu Dabi gde je 16. i 17. jula čekaju još dve jake provere - sa Australijom i SAD.

Nakon toga se ekspedicija vraća u Beograd, gde će 21. jula igrati protiv Japana u Areni, a u pregovorima je još jedan kontrolni susret pre puta za Lil 24. jula.

pored košarkaša, svoj meč sa selekcijim Francuske odigraće i košarkašice Srbije i to od 18.30.

Događaj u LDLC areni će biti i trenutak kada će se od košarke i zvanično oprostiti legendarni Toni Parker.

Delegacija KSS, na čelu sa predsednikom Danilovićem, generalnim sekretarom Bolićem i potpredsednikom Tepićem će Toniju Parkeru uručiti prigodan poklon nakon sutrašnjeg susreta.

Pročitajte još:

Podeli:

Komentari 17

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu