Nova vest
Košarka 2

10.7.2024.

14:22

Pešić: "Nisam zadovoljan"

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić održao je konferenciju za novinare povodom završetka prve faze priprema pred odlazak na Olimpijske igre.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Košarkaši Srbije su od okupljanja 24. juna radili u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, gde su odigrali dve trening utakmice zatvorenog tipa protiv reprezentacije Holandije.

Srbija je slavila u oba meča – 90:74 u prvom koji su obeležili Uroš Plavšić i Nikola Jokić i 95:61 u drugom u kojem je zablistao Vanja Marinković.

"Da li sam zadovoljan trenutnim stanjem, nisam, uvek može bolje. Ali bitno je da radimo i da se vidi pomak. Znate da svi igrači dolaze iz različitih sredina, da u svojim klubovima imaju drigačije navike i sada treba da se naviknemo jedni na druge i uklopimo, a vremena je malo. Znate da nas prva takmicarska utakmica čeka već 28, što je za maltene dve sedmice, a znate i protiv kakvih ekipa igramo. To su sve zahtevne ekipe, a vremena je malo", rekao je na početku obraćanja Pešić i dodao:

"Neću da ispadne da sada ja nešto kukam, ali ako već razgovaramo o tome, red je da vam kažem kakvo je stanje, a i da nešto naučite od trenera".

Selekcija Srbije sutra putuje u Lion, gde će 12. jula odigrati prijateljski meč sa Francuskom, a odmah zatim putuje u Abu Dabi gde će igrati protiv SAD i Australije.

Srbija će na Olimpijskim igrama igrati u grupi sa SAD, Portorikom i Južnim Sudanom.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu