Nova vest
Košarka 7

9.7.2024.

10:10

Vujošević: "Kvalitet Srbije nije sporan, ali..."

Košarkaši Srbije pripremaju se za predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

Izvor: Sport Klub

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srbija se za olimpijski turnir sprema u Staroj Pazovi, već je odigrala dve utakmcie protiv Holandije i zabeležila dve pobede.

Ekipa Svetislava Pešića u grupnoj fazi u Lilu igraće u grupi C sa SAD, Južnim Sudanom i Potorikom, koji je u finalu olimpijskih kvalikikacije eliminisao Litvaniju.

"Olimpijske igre su takmičenje takvog kvaliteta da tu uvek bude predstavnika i po geografskoj osnovi, ne baš u bukvalnom smislu te reči, ali imam običaj, uz svo dužno poštovanje, da upotrebim takav izraz. Iskreno, nisam bio u mogućnosti da ispratim taj finalni duel u San Huanu, ali su Portorikanci, ipak, napravili iznenađenje, iako nije sporan njihov nivo kvaliteta", izjavio je Duško Vujošević, legendarni trener Partizana i nekadašnji selektor za Sport klub.


Vujošević trvdi da su Orlovi bolje prošli nego da je u grupi dobro poznata Litvanija.

"Ako bih birao, bez obzira na uslovno rečeno, naša istorijiski loša iskustva sa njima kroz različite generacije, pre bih njih, mada… Ne mogu baš da tvrdim da smo bolje prošli nego da su nam u grupu stigli Litvanci. Nije mesto, ni trenutak da pričam o „zelenima“, koje bolje poznajemo i na neki način su nam bliži. Ali, uz određenu količinu opreznosti, koja sigurno ne nedostaje iskustvu jednog Svetislava Pešića, dobro je što je Portoriko. Zna se da selektor ima na raspolaganju gotovo sve reprezentativne kandidate, za razliku od prethodnih akcija, kvalitet Srbije nije sporan, naprotiv,“ istakao je Vujošević.

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Raspad sistema

Da situacija u kojoj se Andrej Rubljov nalazi nije dobra odavno je poznato. Ali to ne sprečava ruskog tenisera da nastavlja da zabrinjava i tone sve dublje. I jasnog rešenja, utisak je, nema.

Luka Nikolić

16:30

5 d

Aktuelno

Moraće da svedoči

Džordž Kurc je pozvan da svedoči o neispravnom ažuriranju koje je u petak izazvalo velike probleme u kompanijama širom sveta.

The Verge

19:30

1 h

Aktuelno

Uhapšen je

Južnokorejsko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osnivač tehnološkog giganta Kakao.

Beta

13:20

7 h

Novo Sport Video Menu