Nova vest
Košarka 12

13.6.2024.

22:06

"Čanak će biti selektor Srbije"

Đorđe Gagić, srpski košarkaš, izjavio je da će njegov trener u Lijetakbelisu Nenad Čanak jednog dana biti selektor Srbije.

Izvor: Basketnews

Profimedia

Čanak je na početku sezone zamenio Erdema Džana u Turk Telekomu, ali je ta epizoda, kao i ona Turčina u Efesu, bila neuspešna.

Vratio se u Litvaniju na mesto uspeha i sa timom za koji igra i Gagić osvojio treće mesto.

"On trenira reprezentaciju Srbije do 20 godina, ali iz godine u godinu pokazuje svoje trenerske sposobnosti. Njegovo vreme će doći, najvažnije je da sačekamo pravi trenutak. Verujem u njega i ovo govorim. ne zbog naše dobre veze već zbog njegove ličnosti", rekao je Gagić u intervjuu za "Basket njuz".

Nije krio reči hvale za Čanka.

"Trener je koji pokazuje svoje emocije i to je dobro jer je košarka igra emocija. Poštujem trenera, a kao što sam uvek govorio, on je za mene verovatno najbolji mladi srpski trener. To pokazuje iz godine u godinu. Kada mu verujete, on uzvraća čak i više nego što mislite", dodao je Gagić.

Govorio je šta to nekadašnjeg trenera Partizana čini dobrim trenerom.

"Najbolja sposobnost trenera je da ostane čovek. Čak i kada imate teže trenutke, guraće vas napred da budete bolji i nikada vas neće izdati. Svi slede njegov primer. On odlično poznaje košarku, i sam je bio igrač i znao je kako da pobeđuje, verujem da će njegove košarkaške veštine još više procvetati, po mom mišljenju, jednog dana će biti trener reprezentacije", zaključio je Gagić.

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu