Nova vest
Košarka 2

12.6.2024.

17:26

Boriša Simanić otkrio lepe vesti

Srpski košarkaš Boriša Simanić otkrio je da će se uskoro vratiti na teren.

Izvor: Mozzart Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Skoro godinu dana je prošlo od kada je Simanić dobio nezgodan udarac na utakmici Mundobasketa protiv Južnog Sudana, posle kojeg je ostao bez jednog bubrega. 

Simanić je u razgovoru za Mocart sport otkrio lepe vesti, gde je reako da će biti na treningu reprezentacije Srbije u prvoj fazi priprema za Olimpijske igre u Staroj Pazovi. 

"Ja sam potpuno ok, osećam se odlično. Biću uz ekipu u Pazovi, treniraću sa njima koliko budem mogao. To će značiti meni dosta, da osetim košarku i timski rad. Samo da vidimo taj prvi trening u kontaktu kako će izgledati, možda će biti malo čudno posle tolike pauze. Ne mislim uopšte na povredu, nego prosto na vremenski period koji je prošao. Nikada u karijeri nisam imao toliku pauzu. Najviše mesec i po dana, ovo je ipak osam meseci pa treba da vidim kakav je osećaj", počeo je Simanić, pa dodao:

"Već tri meseca individualno radim. Osećam se zaista odlično. Većinu smo radili u teretani, naravno ubacivali smo košarkaški deo, ali uglavnom je to bila teretana jer sam morao da vratim telo u red, mišiće da povratim, da mogu da trčim. Posle operacije i pauze bilo je dosta teško da vratim mišićni tonus, bio sam baš loše, ali sam uspeo da povratim sve."

Košarkaš ima želju da uskoro pronađe neki klub u Srbiji. 

"Vraćam se košarci. Tražimo klub. Nadam se da ću uspeti da ostanem u Srbiji, da igram košarku ovde. Videćemo.... Cilj je da ostanem zbog doktora i medicinskih kontrola na koje i dalje idem", rekao je Simanić za Mocart Sport.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu