Nova vest
Košarka 71

30.3.2024.

16:45

Da li je Jokić najbolji košarkaš sa ovih prostora koji je igrao u NBA? ANKETA

Proslavljeni košarkaš, legendarni Toni Kukoč, misli da srpski centar Nikola Jokić (još uvek) nije najbolji igrač sa ovih prostora koji je kročio na NBA tle - šta vi mislite o tome?

Izvor: B92.Sport

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Kukoč je, gostujući ovih dana u Beogradu, govorio o toj sve više neizbežnoj temi, o Jokiću kao moguće najboljem igraču sa prostora bivše zajedničke države i najboljem koji je igrao "preko bare".


"Možda će biti (najbolji), ali još nije najbolji sa ovih prostora u NBA. Jokić i pored sve statistike nije na poziciji centra na nivou Divca i Rađe. Divac je pre 30 godina iznenadio Ameriku kako vodi loptu sa svojim visinom, Rađa kako je mogao da uhvati loptu pod košem i stigne na drugu stranu da poentira. Ko se seća Sabonisa zna kako je i on dominirao kao centar..Šteta što su ga Ahilove tetive toliko mučile. Jokić je mnogo napredovao i može još mnogo da unapredi igru", rekao je nosilac šampionskih prstenja sa Čikago Bulsima iz ere Majkla Džordana.

Niko pre Jokića od igrača sa prostora bivše države nije osvojio priznanje za najboljeg u ligi, niti jednom - i samo ta činjenica ga odvaja od svih ostalih.

No, da čujemo vaše mišljenje u anketi koja je ispod.

loader

Podeli:

Komentari 71

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu