Nova vest
Košarka 12

27.10.2024.

11:04

Šuterska agonija Vestbruka

Pridošlica u Denver, bivši ol-star Rasel Vestbruk, u prva dva meča sezone malo je doprineo igri i rezultatima ekipe Majka Melouna.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Nagetsi su protekle noći poraženi drugi put ove sezone, drugi put pred svojim navijačima, gde su prethodne takmičarske godine ostvarili gro svojih pobeda.


Ova sezona, ipak, nije dobro krenula po Jokića i družinu ni na domaćem terenu i mada je tek povoj sezone neki zaključci se već mogu izvući.

Prvi, najupečatljiviji posle utakmica sa odličnom Oklahomom i vrlo dobrim Klipersima, Denver ne liči na tim koji se može pobiti za titulu i ove sezone. Ali, kažemo, podvlačimo, tek je početak pa se po staroj narodnoj "prvi mačići se u vodu bacaju" možemo rukovoditi i ovog puta.

Razlog poraza, ovog drugog, donekle i onog prvog, leži u činjenici i da Denver, za sada, malo dobija od Rasela Vestbruka, igrača koji, ako ničim drugim, onda svojim iskustvom može unaprediti igru ekipe u oba pravca.

Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Rasel je u prva dva meča sezone u proseku beležio četiri poena.

Šest je dao svom bivšem klubu Oklahomi, uz pet asistencija, za 21 minut, a tek dva Klipersima, još jednom svom bivšem klubu, protiv kojeg je igrao 19 minuta.

Sve poene protiv Klipersa postigao je sa linije penala uz sada već tradicionalno očajan šut iz igre - 0/8 (0/3 za tri).

Jednako loš u pokušajima da pogodi koš bio je i protiv Tandera - 2/10 (1/6 za tri) i 1/4 za linije penala.

Dakle, iz ukupno 18 šuteva u pomenuta dva meča pogodio je tek jednu dvojku i jednu trojku.

Malo, premalo od njega i malo za Denver koji se, videlo se to i protekle noći, ne može osloniti samo na MVP Jokića. Ni 41 poen nezaustavljivog Somborca nije bilo dovoljno za pobedu, upravo zbog nedostatka bolje napadačke podrške ostatka tima, pre svega najjačih aduta.

Ovo se odnosi i na Vestbruka koji je i uključen u roster Nagetsa letos upravo da preuzima i napadački kada je potrebno, kada Marej i ostatak spoljne linije ne donosi dovoljno.

Više nego ikad opravdava nadimak koji su mu, zbog onoga što prikazuje na terenu poslednjih godina, nadenuli navijači - "Russel Westbrick".

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
iOS

Izazov vredan milion dolara

Apple je objavio izazov s nagradom od milion dolara za testiranje njihovog novog AI sistema bezbednosti, označavajući novi korak prema bezbednoj, inovativnoj tehnologiji za korisnike iPhone uređaja.

Zimo

10:30

3 h

Novo Sport Video Menu