Nova vest
Košarka 0

25.10.2024.

10:08

Meloun: "Nema panike!" VIDEO

Košarkaši Denvera pretrpeli su poraz na startu nove sezone u NBA.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

U Bol areni bolja od njih je bila ekipa Oklahome, 102:87. 

Trener Nagetsa Majkl Meloun je dosta smireno zvučao posle ovog susreta.

"Voleo bih da smo imali dobro veče, sa pobedom. Defanzivno smo bili sjajni. U današnjem NBA, dozvoliti tom timu da postigne samo 102 poena, 42 iz polja, mislim da je odbrana bila sjajna. Očigledno je da smo mogli bolje pod košem, imali su 13 ofanzivnih skokova, ali veći deo meča naša odbrana je bila pozitivna. Ofanzivno, ima mnogo mesta za napredak. Od pogađanja, ritma, biranja pozicije za šut. Ipak, bilo je dosta toga dobrog, ali imali smo samo 7/39 za tri poena i dali smo samo 87 poena, tako da treba da vidimo šta još možemo bolje u ofanzivi.  Da, bilo je i 16 izgubljenih lopti, nije to sjajna brojka, ali dobro je da je iz toga bilo samo 11 primljenih poena. To je pozitivno", kaže Maloun.

Denver je u predsezoni pokazivao određene znake slabosti, izgubili su četiri od pet utakmica i bilo je jasno da sve nije u idealnoj fazi.

Meloun ipak kaže da nema razloga za preteranu brigu.

"Nema razloga za paniku, na ulasku u sezonu šutiuranje nije nešto što me brine, jer smo izgubili Koldvel Poupa koji je bio momak sa 43 odsto šuta za tri u proseku. Mislim da je Kristijan Braun bio sjajan večeras. Znam da on neće biti kao Koldvel-Poup, to svi treba da shvatimo. Mislim da je odigrao veoma dobro odbranu, uradio je mnogo dobrih stvari za nas", kaže Meloun i dodaje.

"Nema panike, veće pitanje je šta u ofanzivi. Uvek dupliraju na Jokiću. Da li je Jokić imao tripl-dabl? Jeste. I dalje dobro čita igru, alii jedan od najluđih pokazatelja statističkih je što imamo  29 asistencija. To je odličan broj. Videćemo sve, bez panike, kada su momci otvoreni za šut, treba šutirati, ali treba koristiti svaku priliku da se bude agresivan", poručio je trener Denvera.

Naredni meč Denver igra u subotu od 23 časa, takođe u Bol areni, a protivnik su im LA Klipersi.  

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Sunovrat Mercedesa

Nemački proizvođač automobila Mercedes-Benz objavio je danas da je u trećem kvartalu 2024. zabeležio značajan međugodišnji pad profita.

Tanjug

12:23

4 min

Novo Sport Video Menu