Nova vest
Košarka 0

24.10.2024.

15:35

NBA sezona samo što je počela, a Bogdanović već ispisao istoriju – sa samo osam poena!

Košarkaši Atlante uspeli su da savladaju Bruklin Netse, ali su do pobede stigli uz mnogo problema. Ipak, za Bogdana Bogdanovića, kapitena reprezentacije Srbije, ovo veče ostaće upamćeno ne samo zbog pobede, već i zbog njegovog istorijskog postignuća.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Jason Allen

Bogdanović nije imao svoj najbolji šuterski dan, postigavši osam poena uz dva skoka i dve asistencije, a iz šest pokušaja pogodio je dve trojke.

Međutim, ta dva pogotka sa distance bila su ključna jer su mu omogućila da nastavi svoj impresivan niz.
 


Ovo je za njega bila 91. uzastopna utakmica u kojoj je pogodio makar jednu trojku, čime je zabeležio sedmi najduži niz u istoriji NBA lige, kao i drugi najduži u istoriji Atlante.

Na vrhu ove prestižne liste je Stef Kari sa neverovatnih 268 uzastopnih mečeva sa bar jednom trojkom, što pokriva period od više od tri sezone.

Kada je reč o Atlanti, rekord drži Kajl Korver, koji je od novembra 2012. do marta 2014. godine vezao čak 127 utakmica sa bar jednim uspešnim šutem za tri poena.

 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Pobuna protiv AI

Članovi muzičkih grupa "ABBA", "Radiohead" i "The Cure" potpisali su protestno pismo protiv korišćenja umetničkih i autorskih ostvarenja za izgradnju alatki AI.

Tanjug

16:00

3 h

Novo Sport Video Menu