Nova vest
Košarka 2

24.10.2024.

8:35

Vučević dominirao – Bulsi izgubili; debakl Rajakovićevog Toronta VIDEO

Crnogorski košarkaš Nikola Vučevicć otvorio je novu sezonu NBA lige zabeleživši dabl-dabl učinak u utakmici u kojoj su njegovi Čikago Bulsi doživeli poraz od Nju Orleans Pelikansa.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Na gostovanju u "Smuti King centru", Bulsi su u prvom kolu nove sezone NBA lige pretrpeli ubedljiv poraz rezultatom 123:111.
 

Iako je prvo poluvreme bilo izjednačeno, sa Pelikansima koji su imali minimalnu prednost od 59:58, ključni trenutak utakmice desio se u trećoj četvrtini.

Domaći tim je u tom periodu postigao 36 poena naspram 25 poena Bulsa, obezbedivši sebi značajnu prednost.

Početkom poslednje četvrtine, Pelikansi su vodili sa 16 poena razlike, što gosti nisu uspeli da sustignu.

Brendon Ingram bio je najbolji pojedinac Pelikansa sa 33 poena, sedam skokova i dve asistencije, dok su ga pratili Si Džej Mekalum sa 23 poena i Dežonte Marej, koji je ostvario dabl-dabl učinak sa 14 poena, 10 asistencija i osam skokova.

U ekipi iz Nju Orleansa nije bilo Zajona Vilijamsona zbog bolesti i to je 207. utakmica regularnog dela sezone koju je propustio otkako je 2019. godine izabran kao prvi pik na draftu.

S druge strane, u redovima Čikago Bulsa najefikasniji je bio Zek Lavin sa 27 poena, dok je Vučević briljirao sa 21 poenom i 11 skokova za 31 minut na terenu.

Ipak, njegov učinak nije bio dovoljan da spreči ubedljiv poraz na startu sezone.

Trijumf na otvaranju nove sezone nije uspeo da ostvari ni Toronto koga sa klupe predvodi Darko Rajaković.

Reptorsi su izgubili od Klivlend Kavalirsa sa čak 30 razlike – 106:136.


Iako su nakon prve četvrtine imali samo poen zaostatka – 32:31, njihovi problemi naglo su se produbili u drugoj četvrtini.

Toronto je pogodio samo dve trojke i šutirao iz igre katastrofalnih 6/21, što su Kavalirsi iskoristili da pređu u dvocifrenu prednost. U finišu prvog poluvremena, gosti su zapečatili sudbinu Reptorsa serijom 16:3, otišavši na odmor sa ogromnih +20.

Ni u nastavku utakmice Toronto nije uspeo da se oporavi. Klivlend je u trećoj četvrtini nastavio sa dominacijom, napravivši seriju 9:1, čime je prednost skočila na +28.

Do kraja meča, bilo je samo pitanje koliko će razlika biti.

Zanimljivo je da su Kavalirsi postigli samo jednu trojku u drugoj četvrtini i nijednu do samog kraja treće, a uprkos tome, imali su ogromnu prednost. 

Najefikasniji u redovima Kavalirsa bili su Evan Mobli sa 25 poena, Donovan Mičel sa 21 i Keri Levert sa 19.

Kod Reptorsa su se istakli Kris Buše sa 18, Grejdi Dik sa 16 i Imanuel Kvikli sa 13 poena.

 


 



 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu