Nova vest
Košarka 8

23.10.2024.

11:20

LBJ: "Nisam hteo da pravim cirkus"; AD: "Svi smo želeli da ta trojka uđe" VIDEO

Prethodne večeri, na otvaranju nove sezone, ispisana je nova stranica NBA istorije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Prvi put zajedno su se na parketu kao saigrači našli otac i sin – Lebron i Broni Džejms.

Epski trenutak dogodio se četiri minuta pre kraja poluvremena, u pobedi Los Anđeles Lejkersa nad Minesota Timbervulvsima 110:103.

Lebron je odmarao nakon što je već odigrao 13 minuta, a onda je zajedno sa sinom prišao zapisničkom stolu da zatraže ulazak u igru i upišu se u istoriju.

"Taj momenat, kada smo zajedno prišli zapisničkom stolu i prijavili ulazak u igru, to je nešto što nikada neću da zaboravim", rekao je Lebron posle utakmice, "Bez obzira na to koliko godina imam, koliko sam uspomena već stvorio i neke od njih će početi da blede, ovaj trenutak nikad neću zaboraviti".

Sve oči sveta bile su uperene u Bronija koji je pod žestokim pritiskom javnosti otkako su ga Lejkersi draftovali kao 55. pika na ovogodišnjem draftu.

"Trudio sam se da ne razmišljam o svemu što se dešava oko mene i probao sam da se fokusiram samo na to da uđem na teren kao ruki i da ne uprskam. Osetio sam veliku energiju i zahvalan sam navijačima zbog podrške koju su dali mom ocu i meni", rekao je Broni.

Broni je na svom NBA debiju promašio otvoren šut za tri poena, a onda dobio i blokadu od Rudija Gobera u pokušaju da poentira iz ofanzivnog skoka.

Neverovatna energija počela je da struji losanđeleskom "Kripto arenom" kada je Lebron proigrao Bronija za novi šut sa distance.

"Toliko smo svi hteli da ta trojka uđe", ne krije Entoni Dejvis, "Bron je dodao Broniju i svi smo očigledno želeli da ta lopta prođe kroz obruč. Ali, sama činjenica da su se njih dvojica zajedno prijavili da uđu u igru... Prođe me pomalo jeza".

Lejkersi su ubacili 29 poena za osam minuta druge četvrtine i preokrenuli 22:23 za 51:35 u trenut kada su otac i sin Džejms ušli na parket.

"Imali smo veliki posao kada smo ušli. Nisam hteo da pravimo cirkus od ovoga, nisam hteo da se sve vrti oko nas. Hteo sam da cela priča bude oko tima, da nas dvojica izađemo na teren i igramo utakmicu, košarku koju je naš stručni štab želeo. I to smo uradili. Uspeli smo da držimo rezultat kada smo bili na parketu i to je dobra stvar", rekao je Lebron.

Sofascore

Lejkersi su nadigrani 7:2 tokom zajedničkog intervala Lebrona i Bronija. Mlađi Džejms je sa parketa izašao 79 sekundi do kraja poluvremena i više se nije vraćao u igru.

Upisao je jedan skok, uz oba promašena šuta iz igre. Njegov otac postigao je 16 poena, pet skokova i četiri asistencije. Dejvis je sa 36 poena i 16 skokova nosio Lejkerse do pobede.

Lejkersi naredni meč igraju protiv Finiks Sansa u subotu ujutru.

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Vožnja i štednja – da, moguće je!

Bliže nam se hladniji meseci, a to znači i više vremena provedenog u kolima, putovanje za praznike i zimski odmori. Gorivo je stavka koja prilično utiče na kućni budžet, pa je zato odlična vest da vožnjom zapravo možete i da uštedite!

B92.net

12:43

50 min

Novo Sport Video Menu