Nova vest
Košarka 5

21.3.2024.

17:45

"Embid je izabrao SAD, tako mu je najlakše da uzme zlato"

Francuski košarkaški Savez imao je veliki plan za Olimpijske igre 2024. čiji su domaćin - da nastupi sa triom NBA centara Rudijem Goberom, Vktorom Vembanjamom i Džoelom Embidom.

Izvor: B92.net

Autor: B92

B92
B92
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Nažalost po Francuze, "izdao" ih zvanični MVP najjače lige koji je, umesto Francuske, izabrao da predstavlja Sjedinjene Države, zemlju u kojoj živi, igra, plaća porez...

Centar File, rođen pre 30 godina u Jaundeu, Kamerun, je, prema rečima predsednika KS Francuske Žan-Pjera Siutata, izabrao lakši način da dođe do zlata na olimpijskim igrama.

"Američka ekipa sa Embidom, ko njih može da pobedi? Ma hajde, niko. To je najlakši put da se dođe do medalje", kaže prvi čovek Košarkaškog saveza Francuske o izboru Embida.

Rođeni Kamerunac je 2022. godine dobio francuski pasoš i time stekao pravo da brani boje Francuza.

Odlukom Embida da zaigra za SAD raspršila se najveća želja Francuza da utroje Gobera, Embida i Vembanjamu preko kojih bi svakoj ekipi bilo da prođe kroz reket. 

"Oni bi se lako uklopili zajedno, psoebno Viktor i Džoel. Vembanjama je pokretljiv, mogu sva trojica da igraju zajedno. Imati ih u ekipi svu trojicu bilo bi nešto zaista posebno, zato sam razočran", ne može i dalje da se pomiri Siutat sa Embidovim "pogrešnim" izborom.
 

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu