Nova vest
Košarka 1

20.10.2024.

22:00

Kraj karijere za Kavaja Lenarda? Već se priča o tome

Posle vesti da će Kavaj Lenard propustiti još neko vreme van terena zbog problema sa kolenom postoje glasovi koji misle da bi superstar Klipersa trebalo da porazmisli o penzionisanju.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Jon Endow/Image of Sport

Tako misli bivši košarkaš i dugo godina stručni komentator za NBA Kendrik Perkins.

"Mislim da bi Kavaj trebalo da razmisli o povlačenju iz košarke", rekao je Perkins koji je i ranije umeo da pošalje jake reči "u etar", često bez pravog osnova.


Ipak, najnovija situacija sa Kavajom, koja je samo nastavak njegove muke sa povredama u poslednjih pet godina, mnoge je, pa i Perkinsa, navela na pomisao o najgorem scenariju za nekadašnjeg MVP-ja i dvostrukog NBA šampiona.

Klipersi su nedavno objavili da će Lenard biti neodređeno vreme van terena zbog otoka desnog kolena i neizvesno je kada će lider tima biti u stanju da igra.

"Njegova budućnost je misterija", pišu američki mediji o Kavaju koji je još 2014. doživeo prvu ozbiljniju povredu zbog koje je duže odsustvovao.


Tada je pokidao ligamente šake, a dve godine kasnije takođe je bio neko vreme van igre zbog problema sa kvadricepsom. Najtežu povredu je doživeo 2021. kada je pokidao prednje ukrštene ligamente kolena, da bi potom, dve godine kasnije, zaradio i povredu meniskusa. 

Perkins je ipak dobio odgovor na svoj pokušaj da savetuje Lenarda o tome šta da radi sa svojom karijerom - i to od bivšeg saigrača Čendlera Parsonsa sa kojim je gostovao u jednoj emisiji.

"Ti nisi prava osoba da kaže članu Kuće slavnih da uzradi tako nešto", poručio mu je Parsons.
 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu