Nova vest
Košarka 3

21.3.2024.

13:50

Treneru Klivlenda pretili kladioničari: Ovo je zaista otišlo predaleko

Trener Klivlend Kavalirsa Džon-Bler Bikerstaf otkrio je da je protekle sezone dobijao pretnje od kladioničara i da ih je prijavio NBA ligi.

Izvor: B92.net

Autor: B92

B92
B92
Tanjug/AP Photo/John Munson

Bikerstaf se dotakao teme klađenja u razgovru sa novinarima kada mu je postavljeno pitanje u vezi sa izjavom Tajrisa Halibartona iz Indijane, koji je rekao da se "ponekad oseća samo kao sredstvo za milione kladioničara kojima donosi novac".

Bikerstaf je pred novinare potom izneo svoje nimalo prijatno iskustvo koje je imao sa tim ljudima.

"Nabavili su moj broj telefona i slali su mi uznemirujuće poruke o tome gde živimo moja deca i ja, i takve stvari. To su opasne stvari i linija koja se ne prelazi, o tome ovde pričamo". 

Trener Klivlenda je pretnje prijavio.

"Nisam ih tužio, ali su locirani, pronašli su ko je slao poruke".

Bikertsaf je nastavio o problemu klađenja, rekavši da sa uplivom te vrste zanimacije u sport, od skoro i u NBA, i njihov posao postaje daleko izazovniji.

"To nam donosi dodatni pritisak. Skreće nam fokus od igre što može biti veoma teško po igrače, trenere, sudije, za sve koji su uključeni u ovu igru. Mislim da zaista moramo da vodimo računa o tome koliko smemo da dozvolimo da to bude blizu nas. Jer, na kraju, to opterećuje. Mnogo puta ljudi koji se klade tim novcem i čekaju da dobiju, plaćaju sebi račune, kirije, kredite, i možete da zamislite njihove emocije kada izgube. Tako da zaista mislim da hodamo po tankoj liniji i zato moramo da zaštitimo sve koji su uključeni u ovu igru. 

Sama činjenica da se navijači na licu mesta, u halama, mogu kladiti na utakmice ili na igrače koje gledaju uživo, navodi Bikerstafa na zaključak da kockanje i košarka nikad nisu bili bliži jedno drugom.

"Nema dileme da su pređene sve granice. Da vam ne pričam koliko puta mi se desilo da stojim uz klupu i čujem ljude koji mi viču da zadržim glavne igrače u igri jer vodimo 10 poena, a granica na kladionici je 11. To je suludo. Sa druge strane, razumem biznis logiku čitave priče sa klađenjem. Ali, opet, mislim da je sve to otišlo predaleko".

 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

2 h

Novo Sport Video Menu