Nova vest
Košarka 7

17.10.2024.

15:00

ESPN objavio NBA renking – nećete verovati gde je Jokić

Jedna od najpoznatijih svetskih medijskih kuća ESPN objavila je svoju rang-listu igrača u NBA ligi za predstojeću sezonu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/JUSTIN EDMONDS

ESPN je poznat po tome da mu je pažnja bitnija od kvaliteta, a neretko je zanemarivao uspehe i kvalitete Nikole Jokića.

Somborac je prošle godine stavljen na drugo mesto ESPN-ove liste, a na kraju je osvojio treću MVP nagradu.

Nije se očekivalo da ovaj medij srpskog centra ove sezone rangira bolje nego prošle, ali upravo je to bio slučaj – Jokić je završio na prvom mestu!

Ovako izgleda cela Top 10 lista:

1. Nikola Jokić (Denver)
2. Luka Dončić (Dalas)
3. Janis Adetokumbo (Milvoki)
4. Šej Gildžus-Aleksander (Oklahoma)
5. Džejson Tejtum (Boston)
6. Stef Kari (Golden Stejt)
7. Lebron Džejms (Lejkersi)
8. Džoel Embid (Filadelfija)
9. Kevin Durent (Finiks)
10. Entoni Edvards (Minesota)

ESPN je napisao sledeće o Jokiću

Zašto je skočio na prvo mesto?

"Nakon što je osvojio tri MVP trofeja u poslednje četiri sezone, Jokić ima šansu da postane legenda kao tek šesti igrač sa 4+ MVP nagrade. Uzimajući u obzir da su to uspeli samo Karim, Džordan, Rasel, Čembrlen i Lebron, lako je videti zašto je Jokić trenutno najbolji na svetu. Nedavna anketa GM-ova ga je stavila kao najboljeg dodavača i najpametnijeg igrača u NBA ligi, a od Jokića će se ove sezone možda očekviati i još više sa saigračima koje sada ima, ali to mu možda ni ne bude problem".

Najveći znak pitanja za sezonu 2024/25.

"Drugu ofsezonu u nizu, Nagetsi su ostali bez ključnog dela tima. Koldvel-Poup je sada u Orlandu, Brus Braun je otišao leto pre i Nagetsi su ostali bez dva od tri najbolja defanzivca iz šampionske godine. Mladi igrači kao što su Kristijan Braun i Pejton Votson će morati da, uz Rasela Vestbruka, odu korak dalje ove sezone. Da li će 'pomoćno osoblje' Nagetsa uspeti da pogodi dovljno šuteva i igra dovoljno dobru odbranu za Jokića? I da li će Džamal Marej ostati zdrav cele sezone?".

Statistika na koju treba obratiti pažnju

"Jokić je bio peti po ukupnom broju poena, skokova i asistencija prošle sezone. Ako to ponovo, pridružiće se Viltu Čembrlenu kao jedini koji je to uspeo tri puta. A nakon što je upisao 54 tripl-dabla u prethodne dve sezone, Jokić je na devet od Medžika Džonsona na večnoj listi".

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Priča za Holivud: Kako FBI mami kriminalce

Prva istraga tzv. "pump and dump" šeme na američkom tržištu kriptovaluta rezultovala je hapšenjima i gašenjem prevarantskih altcoina, a veoma je zanimljiv i način na koji su istražioci došli do počinilaca.

Bug

16:00

1 h

Novo Sport Video Menu