Nova vest
Košarka 1

17.10.2024.

13:42

"Liliputanac" u svetu džinova – najniži NBA igrač se probija VIDEO

Ljubitelji košarke sa neobičnom pažnjom prate početak NBA karijere Japanaca Jukija Kavamure - momka visokog 175 cm.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

On je zvanično najniži igrač najjače lige, ali ga to ne sputava da se probija kao šilo kroz protivničke odbrane kad god za to dobije priliku.

Iuzetno je maštovi i darovit, jedan od onih igrača koji umeju da izmisle potez, u njegovom slučaju uglavnom su to produktivna dodavanja ka saigračima.

Omaleni plejmejker Memfisa odigrao je četiri utakmice u predsezoni i potrudio se da ga NBA svet već primeti, pre svega zbog kreativne igre, pasova i asistencija koje su njegov zaštitni znak.

Kada ima priliku, ne libi se da šutira, nema straha niti kočnice, pokazao je to u meču sa Indijanom, njegovim najboljim u kojem je ubacio 10 poena i upisao sedam asistencija.

Kada ste toliko niski da vam svi protivnici izgledaju kao planina koju treba zaobići ili pretrčati, jednostavno morate da imate poseban set veština kako bi uopšte mogli da se nosite sa takvom konkurencijom. Povrh toga, potrebno je da doprinesete ekipi, a to ovaj momak velikog srca radi sa izuzetnom energijom i samopouzdanjem.

Juki je protiv Dalasa za devet minuta imao učinak od pet poena i tri sasistencije, protiv Šarlota je za devet minuta upisao asistenciju, protiv Čikaga je za 24 minuta postigao dva poena i osam asistencija i protiv Indijane je za 25 minuta u statističke kolone uneo deset poena, sedam asistencija i skok.

Kavamura je početkom septembra potpisao ugovor sa franšizom iz Tenesija i sada traži svoje mesto "pod suncem".

Prethodno, igrao je za japanske klubove Neofeniks i Jokohamu, proglašen je za najboljeg "rukija" i za MVP-ja najjače japanske lige 2023. godine.

Standardni je član reprezentacije svoje zemlje za koju je igrao na olimpijskim igrama u Parizu gde je oduševio košarkaški svet partijom protiv Francuza, kojiam je isporučio 29 poena.

EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Priča za Holivud: Kako FBI mami kriminalce

Prva istraga tzv. "pump and dump" šeme na američkom tržištu kriptovaluta rezultovala je hapšenjima i gašenjem prevarantskih altcoina, a veoma je zanimljiv i način na koji su istražioci došli do počinilaca.

Bug

16:00

14 min

Novo Sport Video Menu