Nova vest
Košarka 0

17.10.2024.

9:10

Sabrina "ženski Kari" Jonesku pogodila trojku karijere VIDEO

Košarkašice Njujork Libertija povele su 2-1 u finalnoj seriji plej-ofa WNBA lige dramatičnom pobedom nad Minesotom 80:77.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

Trojku za pobedu, sekund pre kraja, ubacila je spektakularna Sabrina Jonesku - sa velike udaljenosti, gotovo sa logoa, za muk 19.271 navijača u Mineapolisu.

Ništa čudno i ništa novo za ovu devojku, koja je ne tako davno izazvala Stefa Karija u brzom šutiranju trojki i tesno izgubila taj duel (29:26).

Protekle noći, iako nije blistala, bila je ubitačna u najvažnijem trenutku i pogodila, kako je i sama rekla posle meča, "najveći šut u svojoj karijeri".

Ekipi Libertija sada je potrebna još samo jedna pobeda za prvu titulu u istoriji franšize.

Ako treba lepiti etiketu najzaslužnije za veliku pobedu Njujorčanki, možda je to više od Jonesku zaslužila Brijana Stjuart, koja je meč završila sa 30 poena, 11 skokova i četiri blokade.

Ona je na prelazu iz treće u četvrtu deonicu postigla 13 uzastopnih poena za gošće.

Najviše zahvaljujući njenoj briljajtnoj partiji ekipa Libertija je obrisala deficit od 15 poena i potom je sve bilo spremno za završnu scenu i  udarac koji je zadala Jonesku.

"Ovakve šuteve sam često vizuelizovala i vežbala ih na treninzima, veče pre utakmice, dan pre utakmice. Uvek vizualizujem različite situacije i scenarije i stavljam sebe u teške pozicije za šut. Očito, nisam odigrala kako umem večeras, ali sam uspela na kraju da prevaziđem loše veče. Osećam da je ovaj šut bila velika stvar za mene, i da nije ušao", rekla je Jonesku koja je utakmicu završila sa 13 poena.

Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

Inače, treći meč finalne serije bio je preslikana verzja prvog duela odigranog u Njujorku kada je Minesota uradila nešto slično kao i ekipa Libertija u trećem duelu -  nadoknadila veliki minus (18 razlike) i preokrenula na gostujućem terenu.

Njujorčanke su sada uzvratile brejk i samo ih još jedna pobeda deli od istorijske titule.
 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu