Nova vest
Košarka 1

17.10.2024.

8:25

Ulm namučio Portland – Nemci na suludoj "svetskoj turneji"

Košarkaši Portlanda odigrali su protekle noći test meč sa nemačkim Ulmom i slavili rezultatom 111:100.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Nemački sastav i učesnik Evrokupa će nakon meča morati nazad prvim letom, jer ga već u subotu u 18.30 očekuje gostovanje Oldenburgu u Bundesligi, a odatle će se potom uputiti u pravcu Zapadne Sahare, konkretno na Kanarska Ostrva, gde će u utorak odigrati utakmicu Evrokupa sa Gran Kanarijom.

U razmaku od pet dana Ulm će igrati utakmice na tri kontinenta – Severnoj Americi, Evropi i Africi!

Valja dodati i to daa je na ovu svojevrsnu svetsku turneju Ulm krenuo iz Istanbula gde je u ponedeljak uveče igrao utakmicu Evrokupa sa Bešiktašom i doživeo ubedljiv poraz od 107:74.

U Oregonu, nemački tim je popravio utisak i tek je u poslednjoj deonici "položio oružje" pred favorizovanim domaćim sastavom, članom najjače košarkaške lige sveta.


Portland je do poluvremena akumulirao 15 poena prednosti, bilo je i 20 u drugom delu meča, međutim u nastavku je stigao odgovor i prilazak gositju na šest poena deficita. Ipak, bilo je to i najbliže što će Ulm prići ekipi Čonsija Bilapsa koja je do kraja, bez problema, zatvorila meč u svoju korist.

Domaći su, važno je istaći, igrali bez nekolicine udarnih aduta. U timu, uglavnom zbog povreda, nije bilo Šejdona Šarpa, Roberta Vilijamsa III, Anfernija Simonsa, Džeremija Grenta, Džabarija Vokera i Matisa Tibulea.

Najefikasniji kod pobednika bio je Deni Avdija sa 18 poena dok je Diandre Ejton postigao 13.
 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Google je namešten" VIDEO

Bivši predsednik SAD-a Donald Tramp zapretio je u nedavnom današnjem intervjuu da će, ako bude izabran za predsednika, "uraditi nešto" u vezi sa Guglom, ali nije rekao konkretno šta.

The Verge

21:30

13 h

Novo Sport Video Menu