Nova vest
Košarka 0

10.10.2024.

17:14

Deni Grin završio karijeru

Američki košarkaš Deni Grin završio je karijeru i zvanično je potvrđeno.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA/LARRY W. SMITH CORBIS

Deni Grin je nekada sjajni šuter iz NBA lige čija je karijera trajala 15 godina i osvojio je čak tri šampionske titule, a sada je odlučio da završi karijeru.

 


Grin je draftovan od strane Klivlend Kavalirsa 2009. godine kada su ga birali 46. pikom druge runde sa univerziteta Severna Karolina (NCAA šampion i rekorder tima po broju pobeda sa 123), ali mu je prva godina bila jako teška i ostao je bez mesta u NBA.

Zbog toga je otišao u Union Olimpiju iz Ljubljane, da bi se brzo vratio u redove San Antonio Sparsa gde je igrao do 2019. godine.

 

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


Grin je bio deo ekipe koja je pobedila Majami Hit 2014. godine u NBA finalu i postala šampion, kada su oborili rekord po broju postignutih trojki u finalnoj seriji.

Bio je deo Toronto Reptorsa koji su 2019. godine pobedili Golden Stejt i postali šampioni, da bi godinu dana kasnije u "bablu" postao šampion sa Los Anđeles Lejkersima.

Poslednji tim mu je bila Filadelfija 2023. godine, a igrao je i za Memfis i upravo su ta dva tima jedina za koje je igrao, a da nije bio šampion NBA u tom dresu.


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

6 h

Novo Sport Video Menu