Nova vest
Košarka 10

8.10.2024.

21:50

Generalni menadžeri rekli svoje: Šej najveći favorit za MVP – a gde je Jokić?

Generalni menadžeri NBA klubova odgovarali su na 50 pitanja usko vezanih za ligu, igrače i izneli svoje predikcije o tome ko bi mogao da bude najbolji u narednoj sezoni.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Prema njihovoj proceni za MVP titulu najveća borba biće između Šeja Gildžus-Aleksandera iz Oklahome i Luke Dončića iz Dalasa, dok manje šanse za najprestižnije individualno priznanje daju Džoelu Embidu, Nikoli Jokiću i Džejsonu Tejtumu.

Lider Tandera ima 40% šansi da bude MVP u sezoni 2024/2025, prema glasanju generalnih menadžera NBA klubova.

Dončić prati sa 30% šansi.

Na deobi trećeg mesta, sa skromnih 7% šansi da se domognu trofeja, su Embid, Jokić i Tejtum.

Kada je reč o novom šampionu NBA, oko toga gotovo da nema dileme - Boston je izraziti favorit za osvajanje još jednog trofeja prema mišljenju GM-ova NBA ekipa.

Čak 83% glasova pretpostavlja da će Seltiksi još jednom podići trofej "Lerija O'Brajana".

Daleko iza, prema mišljenju struke, su Oklahoma (13%) i Dalas (3%).

Zanimljiv je bio odgovor generalnih menadžera na pitanje - "da sutra počinjete da radite u klubu kojeg igrača biste prvog potpisali da možete?"

Većina je odgovorila sa "Viktora Vembanjamu (77%)", dok su daleko na drugom mestu Nikola Jokić i Šej Gildžus Aleksander - sa po 10% glasova. 

Prema mišljenju generalnih menadžera Luka Dončić je najbolji plejmejker lige (37% glasova), najbolji šuter je Entoni Edvards (33%), Džejson Tejtum je najbolje krilo (47%), najbolji krilni centar je Janis Adetokumbo (77%), dok je daleko najbolji centar u ovoj anketi Nikola Jokić, za kojeg je glasalo 87% generalnih menadžera NBA klubova.

 

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu