Nova vest
Košarka 0

7.10.2024.

12:53

"Nikola Jokić je taj tip zvezde"

Denver je gostovao u Abu Dabiju, ali nema izgleda da se tako nešto dogodi i u Srbiji.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/AP Photo/Martin Dokoupil

Jokić je demantovao izjavu komesara NBA Adama Silvera o mogućem gostovanju u Srbiji, rekavši da o tome ne zna ništa, a sada se oglasio i izvršni direktor lige Džordž Aivazoglu.

Posle dvomeča Nagetsa i Bostona u Abu Dabiju sve više se priča o mečevima koji bi NBA timovi mogli da igraju van SAD, na tlu Evrope.

Zanimljivo je da Denver na vrhuncu karijere Jokića nije odigrao NBA meč u Evropi.

Bilo je to na startu njegove karijere, kada je tek počinjao da igra za Nagetse, kada su 2017. gostovali u Londonu.

Aivazoglu je sada rekao kako je Denver kontaktiran po pitanaju toga da bude opcija da igra NBA meč u Parizu ili nekim drugim potencijalnim evropskim mestima.

"Mislim da su Nagetsi tim koji je veoma otvoren za putovanja. Mi tačno znamo koji timovi žele da putuju i gde žele da igraju. Uzimamo to u obzir u našem planiranju. Gledamo moguća tržišta za naše NBA mečeve, ti gradovi moraju da imaju arene koji mogu da ugoste dva NBA tima. Tu mora da postoji zreo ekosistem da podrži ovaj veoma skup poduhvat. Takođe gledamo i na drugi tip akcija sa tim fondovima. Ponekad postoji meč između NBA i lokalnog tima, ponekad je to program za razvoj košarke. Postoji mnogo načina kako možete da donesete NBA iskustvo koji nne uključuju samo igranje mečeva", objasnio je Aivazoglu.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Pariz je za sada jedina moguća NBA destinacija, a nalazi se svega dva i po sata leta od Beograda.

Jokić bi svakako bio magnet i u Parizu, gde bi došlo više srpskih navijača da ga gleda, nego recimo u Abu Dabiju.

"Košarkaška navijačka baza u Parizu je mnogo veća nego u UAE. To je zrelije košarkaško tržište, o tome govori i činjenica da su prvi pikovi na draftu iz Francuske. Sigurno je da bi bilo dobro, jer bih rekao da je Nikola Jokić taj tip zvezde koja ima globalan uticaj", zaključio je Aivazoglu.

Ono što je poznato je da ćemo u Parizu u januaru 2025. gledati dva meča San Antonija i Indijane Pejsers. Prošle sezone u Parizu su gostovali Bruklin i Klivlend.

Što se tiče Denvera, i sam trener Majkl Meloun potvrđuje da su oni spremni za "evro avanture".

"Otkako sam u ligi, ja uživam u ovom predsezonskim putovanjima. Pre nekoliko godina išli smo u London. To je bio regularan sezonski meč. I drugačije je. Bilo je baš dobro za nas. Mislim da svaki put kada putujete po svetu i provodite vreme zajedno, vi sjedinjujete tim i učite o novoj kulturi, širite NBA uticaj na decu, dečake i devojčice. Dopadaju mi se ta iskustva, zaista. Možda ste vi novinari umorni, ali mi imamo nekoliko dana da se odmorimo u Denveru pre sledeće pripremne utakmice. Nadam se da se svi osećaju kao ja, ovo je bilo produktivno i pozitivno putovanje", zaključio je Meloun. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Šire laži po internetu

Stranica Wikipedije za Silent Hill 2 (remake) postala je ratna zona nakon što su neki ljudi konstantno pokušavali da šire lažne informacije o ocenama koje je igra dobila.

HCL

14:15

1 h

Novo Sport Video Menu