Nova vest
Košarka 9

6.10.2024.

11:42

Gober: "Recite mi ko je bolji od mene - dajte dokaz"

Francuski centar Rudi Gober ponovo se javio da odgovori na učestale kritike na njegov račun kako ne zaslužuje da nosi etiketu najboljeg defanzivca NBA lige.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Kritike su česte, ali Gober, kako kaže, je sada u fazi karijere kada ne želi da se osvrće na njih i da mu je jedini protivnik sa kojim želi da se nadmeće - on sam.

Francuz je, podsetimo, prethodne sezone četvrti put osvojio nagradu za defanzivca godine u najjačoj ligi, čime se izjednačio sa Benom Valasom.


Kritike ga danas uopšte ne dotiču ili ga dotiču manje nego što su ikada.

"Mislim da sam u fazi karijere kada dobro znam ko sam. Sam sam sebi najveći rival", rekao je Gober za "Sportskeeda.com".

"Svačije putovanje je jedinstveno. Svačija priča je drugačija. Dela govore više od reči. Kažu da ako želite da postignete cilj u životu, ne možete da bacate kamen na svakog psa koji laje. U toj fazi života sam trenutno".

Gober je jasan - poručuje kritičarima da samo vide njegovu statistiku.

"Znam šta se pričalo o meni, svako ima pravo na svoje mišljenje. Ali teren ne laže. Brojevi ne lažu. Nastaviću da održavam fokus na tome da budem najbolji koliko mogu za moj tim i da se fokusiram na velike stvari koje mogu da činim za ovaj svet generalno".

Na kraju, nema dileme da je svaku od četiri titule za najboljeg defanzivca zaslužio i poziva one koji tako ne misle, da ga demantuju.

"Samo pogledajte brojke, samo ih pogledajte. Manipulacija i viđenje medija su jedno, ali pogledajte ko je u Top 5 u ukradenim loptama i igri "jedan na jedan" prethodne sezone. Brojke ne lažu, to je ono što vam govorim. Mnogi ljudi pokušavaju da umanje neke od najboljih defanzivnih nagrada koje sam osvojio. I to je u redu, ali kad neko to uradi, onda mora da izađe sa dokazom. Neka buudu spremni da izađu sa brojevima i statističkim podacima koji to dokazuju. U suprotnom, to je samo mišljenje. Neka mi pokažu ko je zaslužio nagradu umesto mene u sezonama u kojima sam bio najbolji. Radoznao sam da saznam odgovor", poručio je Gober kritičarima.


 

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu