Nova vest
Košarka 1

4.10.2024.

22:25

Jokić o letu sa reprezentacijom, NBA u Srbiji i omiljenom fudbaleru

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, rekao je na konferenciji za medije da mu se igra unapredila nastupajući za Srbiju.

Autor: Petar Tadić

Petar Tadić
Petar Tadić
AP Photo/Martin Dokoupil

Jokić je pričao za medije u Abu Dabiju, nakon što su Denver Nagetsi izgubili od Boston Seltiksa, 107:103.

Na konferenciji za medije, Jokića su pitali da li mu je igranje za reprezentaciju pomoglo da uđe spreman u predsezonu.

"Poslednji put kad sam igrao za reprezentaciju, osvojili smo šampionat, pa možda to nešto znači, a možda i ne, ko zna. Većina igrača kaže da im turnir, ili Olimpijske igre, tokom leta pomaže da ostanu u formi, ili možda da postanu bolji. Ne znam da li je to zaista slučaj, ali svakako sam se sjajno proveo i mislim da sam se unapredio igrajući za reprezentaciju. Ne znam da li je to uticalo na moju trenutnu formu ili košarku", kazao je Nikola.

Jokić je prvi put zakoračio na parket posle dva meseca pauze.

"Pa, nisam igrao 2-3 meseca zaredom, neki nisu igrali duže, sada sam u dobroj formi, pa se osećam sjajno na terenu, i nadam se da će biti sve bolje i bolje. Vestbruk je radio to što uvek radi, dok Dario daje sigurnost. Neće da 'izdivlja', da uzme loš šut, uvek će da odigra košarkaški. Ras s druge strane donosi brzinu, zanimljiva kombinacija", kazao je Nikola.

Ranije u toku dana, Adam Silver je medijima rekao da su ga Nikola Jokić i Luka Dončić pitali za potencijalan dolazak NBA u Srbiju ili Sloveniju.

Ipak, Jokić je to demantovao i rekao da nije tražio od Silvera tako nešto.

Profimedia

Jokić je potom dobio pitanje u vezi Rasela Vestbruka.

Za b92.sport iz Abu Dabija, Petar Tadić.

"Mislim da mora da bude ono što jeste. Tako će najviše uticati na igru. Možda mi treba... Mislim, verovatno obe strane treba malo da se prilagode samo da nauče kako da igraju zajedno. Naravno, druga postava nikada nije igrala utakmicu ili minute pre ove, prave utakmice. Tako da će biti potrebno vremena, ali mislim da može da utiče na igru i da je voljan da asistira. Može da prolazi pored igrača i... Mislim da je danas zaista dobro šutirao. Mislim da nam može pomoći".

Na kraju, Jokić je pričao o Tjeriju Anriju, Ronaldinju i drugim zvezdama koje su bile u Abu Dabiju.

"Ne, nikada ih nisam ranije upoznao, ali su stvarno legende bile u zgradi i bio sam stvarno srećan što igram pred njima i što sam ih video, jer je to... Mislim, za mene, i pričao sam sa Vlatkom i Darijom, jer smo ih malo pratili kad smo bili mlađi. Kada sam ih pratio, ti momci su stvarno, stvarno bili neverovatni i stvarno su legende i srećan sam što sam ih video na jednom mestu. Tjeri mi je bio omiljeni igrač, ali dok je bio u Arsenalu. Kada je bio u Arsenalu, stvarno sam ga voleo. Bio je jako brz. Tako da je bio zaista dobar igrač", zaključio je Jokić.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

Lige petice

Dembele ponovo na treninzima PSŽ

Francuski napadač Usman Dembele, koji je ove nedelje isključen iz Pari Sen Žermena (PSŽ) iz disciplinskih razloga, vratio se danas treninzima, saopštio je pariski fudbalski klub.

Beta

23:50

40 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu