Nova vest
Košarka 9

4.10.2024.

17:10

Jokić zvao NBA u Srbiju – prvi čovek lige otkriva istinu za B92.sport

Adam Silver, prvi čovek NBA lige, održao je sastanak sa predstavnicima medija u Abu Dabija, a među njima je bio i novinar B92.sporta Petar Tadić.

Izvor: B92.Sport

Autor: Petar Tadić

Petar Tadić
Petar Tadić
Foto: Profimedia

Komesar lige je pričao o planovima NBA lige, o širenju na azijsko tržište, dotakao se Olimpijskih igara gde je viđena fenomenalna košarka, a pričao je i potencijalnom dolasku NBA na Balkan, u Grčku ili Srbiju.

Igrajte sa nama Euroleague Selektor

Silver je napomenuo da je tako nešto veoma teško napraviti jer zahteva resurse i nema ekonomski smisao ako se pravi jednokratni događaj.

Poznato je da Janis Adetokumbo želi da dovede Milvoki Bakse u Grčku, a sada je Silver otkrio da isti zahtev imaju Nikola Jokić i Luka Dončić.

"Čisto da spomenem, i Nikola i Luka su obojica pitali (može li NBA da dođe u Srbiji ili Sloveniju)", rekao je Silver na pitanje B92.sporta, nakon što je već spomenuo da je Janis isto tražio.

Silver je potom objasnio koliko je to zahtevan posao.

EPA-EFE/SARAH YENESEL

"Rekao bih da je vrlo teško, jer je organizacija ovih utakmica izuzetno zahtevna po pitanju resursa i gotovo nikada nema ekonomski smisao kao jednokratni događaj. A tamo gde ima smisla, bilo da je to u Meksiko Sitiju, Parizu, ovde u Abu Dabiju, kao što sam već rekao, to je deo višegodišnje inicijative", kazao je Silver i nastavio:

"Cenim strast naših navijača (u Srbiji, Grčkoj, Sloveniji) i tih specifičnih igrača (Jokić, Adetokumbo, Dončić) kada je u pitanju donošenje utakmica u njihove matične zemlje i gradove. Nije lako organizovati to. To je nešto o čemu ćemo i dalje ozbiljno razmatrati. Nažalost, organizacija ovih utakmica postaje sve skuplja svake godine i zahteva sve više resursa".

Silver je istakao da, uprkos težini posla, NBA liga želi da se oduži igračima koji su zaštitna lica NBA.

"Ali, znate, takođe želim da se odužimo tim sjajnim igračima. I znamo koliko je to važno navijačima na tim tržištima. Tako da ćemo nastaviti da razmatramo tu mogućnost", zaključio je Adam Silver.

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu