Nova vest
Košarka 1

5.10.2024.

10:22

Vraća se Patrik Juing

Nekadašnji NBA centar Patrik Juing vratio se u Njujork Nikse.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Patrik Juing je živa legenda Njujork Niksa i centar koji je skoro čitavu NBA karijeru proveo u tom timu.

Draftovan je 1985. godine sa prve pozicije (kontroverzan NBA draft gde se mislilo da je namešteno da ode u Nikse) i sa njima igrao NBA finale 1995. godine i 1999. godine, ali šampionski prsten nije osvojio.

 


Juing je bio u Niksima sve do 2000. godine i posle 15 godina otišao u Sijetl Supersonikse pa u Orlando Medžik, gde je i završio karijeru 2002. godine.

Kao pomoćni trener je radio u Vašingtonu, Hjustonu, Orlandu i Šarlotu, a bio je i glavni trener svog nekadašnjeg univerziteta Džordžtauna od 2017. do 2023. godine.

 

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


Sada se Patrik Juing vraća u Njujork Nikse i biće timski ambasador.

"Kao što sam i rekao kada se moj dres sa brojem 33 povlačio iz upotrebe u Medison Skver Gardenu, zauvek ću biti deo Njujork Niksa i srećan sam što imam novu ulogu i što se zvanično vraćam u Njujork Nikse. Volim ovo, mnogo, ovo je moj dom, srećan sam što ću raditi sa Lionom Rouzom, Tomom Tibodoom i svim ostalima koji ovo mesto čine posebnim", rekao je Patrik Juing.

U karijeri je imao 11 Ol Star nastupa, idealnu petorku, šest puta član druge i mnoge druge uspehe, a ukupno je postigao 24.815 poena uz 11.617 skokova.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Povratak otpisanog

Društvena mreža X (Twitter), čiji je izvršni direktor Ilon Mask, podnela je novi zahtev za dozvolu da radi u Brazilu, nakon što su platili kazne.

Tanjug

8:10

4 h

Novo Sport Video Menu