Nova vest
Košarka 11

4.10.2024.

20:36

B92.sport u Abu Dabiju: Jokić presedeo drugo poluvreme – Denver ispustio +12 pa izgubio od NBA šampiona

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su u predsezonskoj utakmici protiv Boston Seltiksa rezultatom 107:103 u Abu Dabiju.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

NBA u Abu Dabiju i spektakularan susret Denver Nagetsa i Boston Seltiksa priređen je za sve ljubitelje najbolje svetske košarke, a aktuelni šampioni pobedili su Denver Nagetse.


Srpski košarkaš Nikola Jokić presedeo je celo drugo poluvreme, a  za 16 minuta je imao 14 poena i 8 skokova uz po 2 asistencije i ukradene lopte, takođe smo videli 12 poena Majkla Portera Džuniora, a toliko je imao i Rasel Vestbruk uz 4 skoka i 8 asistencija, dok je 11 imao Stroter, a 10 Nađi.

U redovima Boston Seltiksa, videli smo 21 poen Pejtona Pričarda uz 4 skoka i 6 asistencija, 12 je imao Džejson Tejtum, a 10 Dru Piterson, dok je 9 imao Derik Vajt, a 8 Džejlen Braun.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona



Iako se radi o predsezonskoj utakmici u Dubaiju, videli smo veoma dobre stvari od aktuelnog i bivšeg NBA šampiona, odnosno Bostona i Denvera.

Nikola Jokić je utakmicu počeo nešto sporije i ostavio prostor saigračima da se razigraju što je najbolje iskoristio Majkl Porter Džunior, ali se Džamal Marej i nije proslavio.

Interesantno je bilo i kada je u igru prvi put kročio Rasel Vestbruk sredinom prve četvrtine i svoj prvi koš u dresu Nagetsa je pogodio van linije za tri kada mu je pas ostavio Nikola Jokić i videli smo naznaku kako oni mogu da igraju.

Ono što će biti ključno za Denver jeste kontrola igre i organizacija kada Jokić ode na klupu, a upravo tada se sjajno pokazao Vestbruk koji je dirigovao parketom dok je podelio 6 asistencija.

Bostonu je dugo trebalo dok se ne uhoda i lepo uvede u ovaj meč i imao dosta sreće da Denver ne dođe do dvocifrene prednosti u ranom periodu susreta, a serijom koju su nosili Tejtum i Braun došli su do prvog i jedinog vođstva (do četvrte četvrtine) kada je bilo 21:20 pa je trener Meloun reagovao tajm-autom.

Profimedia

Ponovo se Denver odlepio, a Mazula je spremio Pejtona Pričarda kao svog džokera koji je ulogu odradio najbolje moguće i trojkama pokrenuo Seltikse, da bi se potom na parket vratio Nikola Jokić i Denver je uspeo još jednom da stekne prednost veću od dva poseda 48:39.

Nije to bilo sve od prvog poluvremena, Seltiksi su prišli na 57:56 i slede šest vezanih poena Nagetsa koji na poluvreme idu sa 63:56 uz 14 poena Nikole Jokića.

Drugo poluvreme je počelo trojkom Hantera Tajsona i nagetsi su napokon imali 10 poena prednosti, a Nikola Jokić ostao je na klupi i verovalo se već tada da neće ni igrati do kraja sureta kao ni Džamal Marej.

Vestbruk je uspešno vodio napade Denvera, a Nagetsi su bez problema održavali dvocifrenu prednost pa je i Džo Mazula morao da reaguje tajm-autom ne bi li makar malo "prodrmao" igrače Bostona.

Maksimalna prednost Denver Nagetsa iznosila je 12 poena prednosti, kada je na semaforu pisalo 73:61 nakon trojke Rasela Vestbruka koji je jedina zvezda Denvera kojoj je Meloun dao minute u drugom poluvremenu.



Nismo mnogo toga zanimljivog videli posle tog momenta jer su glavne zvezde oba tima uglavnom bile na klupi. Ruku na srce, Pejton Pričard nam je priredio sjajan performans gde smo mogli da uživamo u njegovim trojkama kojima je lomio odbranu Nagetsa na šta oni nisu imali spreman odgovor.

Upravo je on inicirao seriju kojom su se Seltiksi vratili u život i treću četvrtinu završili njegovom trojkom uz zvuk sirene za 80:79.

Odmah na startu poslednje četvrtine su Keta i Dejvidson uspeli da donesu Bostonu prvo vođstvo još od prve deonice kada je na semaforu bilo 84:81 u njihovu korist.

Do kraja susreta je Boston uglavnom kontrolisao stanje na parketu i na kraju zasluženo slavio posle dramatičnog finiša rezultatom 107:103, a naredni meč će ove dve ekipe odigrati u nedelju uveče u istoj hali u Abu Dabiju.


Utakmicu Denvera i Bostona ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Završeno

16:25

Semafor
(32:25, 31:31, 17:23, 23:28)
  DEN   BOS  
  103 : 107  

20:47

20:33

KRAJ

Boston Seltiksi pobedili su Denver Nagetse rezultatom 107:103 u predsezonskom meču u Abu Dabiju

20:33

48' Evo drame!

Prišao je Denver na 103:102 u samom finišu utakmice. Dejvison je fauliran na 7,9 sekundi pre kraja susreta i ide na liniju za slobodna bacanja.

Bunio se Džo Mazula jer je pre toga tražio tajm-aut, ali sudije to nisu prihvatile. Dejvison pogađa prvo bacanje, a onda i drugo, 105:102 je za Seltikse i imaju pobedu ili produžetak u džepu, žargonski rečeno.

Jang se spremao za šut za tri, ali je fauliran i ide na liniju za slobodna bacanja. Deluje da je Boston ovim faulom sebi kupio pobedu.

Pogodio je prvo, drugo namerno promašio i neko je ušao ranije na 3,5 sekundi pre kraja... 105:103 vode Seltiksi

20:25

45' Kakva borba!

Dejvison i Piterson podigli su halu na noge i vode Boston u mirne vode, a onda i ali up za Skapivceva 99:103! Vodi Boston i ide po pobedu u Abu Dabiju

20:16

43' Boston bliži pobedi, čekamo reakciju Denvera

Keta pogađa i ponovo vodi Boston, a Nađi promašuje upravo preko Kete i Seltiksi su odoleli napadu Nagetsa da bi Piterson poentirao, 88:92

20:12

20:11

42' Boston opet vodi

Stroter pogađa za 86:86 ovo je i te kako trebalo Nagetsima. Ponovo je nerešeno. Ipak je Šaerman doneo novo vođsto Seltiksima, 86:88

20:05

38' Boston vodi!

Nimijas Keta pogađa iz reketa za 81:81 i posle dužeg vremena je nerešeno. Na drugoj strani Aleksander promašuje zicer i hvata skok Vajt, a onda stiže trojka Bostona 81:84

19:59

36' Trojka za kraj

Kraj treće četvrtine ozvaničen je posle trojke Pejtona Pričarda! Boston se vratio u igru, 80:79 vodi Denver, a bilo je i plus 14 za Nagetse...

Još 12 minuta košarke u Abu Dabiju.
 

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

Fudbal

FIFA odložila odluku o suspenziji Izraela

Savet Međunarodne fudbalske asocijacije (FIFA) odložio je u četvrtak odluku o tome da li će suspendovati fudbalsku reprezentaciju Izraela ili ne, ali je saopštio da će sprovesti istragu.

BBN

21:20

7 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu