Nova vest
Košarka 5

4.10.2024.

9:07

Sem Kasel za B92.sport: "Jokić je kao Hakim" VIDEO

Sem Kasel, proslavljeni NBA košarkaš, govorio je za B92.sport malo pre treninga Boston Seltiksa u Abu Dabiju.

Izvor: B92.Sport

Autor: Petar Tadić

Petar Tadić
Petar Tadić
B92.sport

Kasel, koji od 2009. radi kao pomoćni trener, deo je stručnog štaba Džoa Mazule od 2023. godine.

Prethodno je obavljao istu funkciju u Filadelfiji, Los Anđeles Klipersima i Vašington Vizardsima.

Malo pre treninga Seltiksa u Abu Dabiju, Kasel je izdvojio malo vremena da popriča sa nama o Bostonu, Denveru i Nikoli Jokiću.

Seltiksi iza sebe imaju sjajan period, aktuelni su šampioni NBA, plus su imali trojicu predstavnika na Olimpijskim igrama u Parizu – Džejsona Tejtuma, Derika Vajta i Džrua Holideja.

"Naš tim će biti u redu. Olimpijske igre su gotove, osvojili smo zlatnu medalju, ali sve zavisi od rukovodilaca. Sve je u našoj pripremi. Želimo da imamo dobru regularnu sezonu i da se spremimo za plej-of. Moramo odmah da počnemo sa treninzima. U fazi smo pripremna Još moramo da se poboljšavamo svakog dana", rekao je Kasel na početku razgovora.

Kasel nije mnogo gledao Olimpijske igre, a duel Srbije i SAD ispratio je uz popularne "hajlajte", odnosno najzanimljivije trenutke.

"Stvarno nisam gledao Olmpijske igre ove godine. Nisam gledao Olimpijske igre. Samo sam video najzanimljivije trenutke. Bila je to dobra utakmica. Bilo je to dobra, takmičarska utakmica".

Izvor: B92.sport

Denver Nagetsi biće rivali Boston Seltiksa u Abu Dabiju.

Dve ekipe koje bismo mogli da gledamo u finalu NBA lige u junu naredne godine.

"Denver je dobar. Dobra franšiza. Imaju jednog od najboljih igrača u ligi, Nikolu Jokića. Mi samo moramo da se pripremimo i budemo spremni. Treba da uložimo napor tokom cele sezone jer sezona ima 82 utakmice, duga je sezona. Mislim da će naši momci mentalno i fizički biti spremni".

Kasel je imao samo lepe reči za Nikolu Jokića.

"On je veliki, vešt i odličan dodavač. Čuo sam da je saigrač za primer i njegova strast za igrom je prelepa. Zato predstavlja izazov".

Sem Kasel je osvojio tri NBA prstena, 1994. i 1995. sa Hjuston Roketsima i 2008. upravo sa Boston Seltiksima.

Tokom prve dve titule saigrač mu je bio jedan od najboljih centara svih vremena, po mnogima i najbolji – Hakim Olajdžuvon.

Kasel smatra da su Jokić i Olajdžuvon veoma slični.

"Pa, mogu da ga uporedim sa Hakimom Olajdžuvonom. Ima slične sposobnosti. Ofanzivno, ima sposobnosti kao Hakim Olajdžuvon. On je jednostavno dobar igrač. Razume kako se igra košarka i to ga razdvaja od mnogih momaka u ligi", zaključio je Kasel.

Denver Nagetsi i Boston Seltiksi odigraće dve utakmice u Abu Dabiju.

Prva se igra u petak u 18 časova po srednjeevropskom vremenu, a druga u nedelju u 16 sati.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Mask pobesneo: "OpenAI je zlo"

Ilon Mask kritkovao je OpenAI-jeve zahteve za ekskluzivnim finansiranjem nakon njihove rekordne runde finansiranja od 6,6 milijardi dolara, eskalirajući napetosti s tom kompanijom od njegovog odlaska iz nje 2018. godine.

Zimo

21:30

13 h

Novo Sport Video Menu