Nova vest
Košarka 9

3.10.2024.

9:18

"Kada je Mozgov dobio tih 50 miliona, hteo sam da ubijem svakoga na je**nom svetu!"

Nekada prvi pik na NBA draftu Greg Oden priznao je da je krenuo da mrzi život kad su u najjačoj ligi sveta drastično skočile plate.

Autor: Luka Nikolić

Luka Nikolić
Luka Nikolić
EPA/JUSTIN LANE

Oden je u NBA došao sa velikim očekivanjima, ali se sve jako brzo raspalo za njega.

Razlog nije bio manjak kvaliteta ili nešto slično, kao što smo imali prilike da vidimo kod Džalila Okafora, Marvina Beglija, Entonija Beneta i sličnih visokih pikova, već – povrede.

Predstavljamo vam našu novu igru – Euroleague Selektor

Zbog toga je centar Ohajo Stejta posle samo sedam neslavnih godina u ligi otišao u Kinu, a onda posle jedne godine završio karijeru.

Baš te 2016. NBA liga je krenula da "luduje" sa ugovorima, te je zbog povećanja seleri kepa mnogo prosečnih igrača krenulo da dobija iznadprosečne ugovore – na primer, 64 miliona na četiri godine za Timofeja Mozgova.

"Te godine kada sam se penzionisao Timofej Mozgov je, i ovime ne želim da ga nipodaštavam, dobio tih 50 miliona. Ja sam tada hteo da ubijem svakoga na je**nom svetu", rekao je Oden u podkastu "The OGs" i nastavio:

"Mrzeo sam život, bio sam u depresiji. Ako su njemu dali 50 miliona, razmišljao sam u fazonu: 'Sve što treba da uradim je da budem u nečijem sastavu. To je laganih 20 miliona'".

Odena je najviše potreslo to što se penzionisao u godini kada je došlo do ovakvog povećanja, te je mišljenja da je mogao značajno da zaradi da je odložio odlazak iz profesionalne košarke.

"Srce me boli zbog toga i dalje. I dalje se osećam prazno kada pričam o tome. Ne želim da ispadne da ne poštujem Timofeja, ali Bože gospode, mogli su da mi 'nabace' još nekih 20 miliona. Bukvalno se desilo u godini nakon što sam se penzionisao", objasnio je emotivni Oden.

On je zatim napravio razliku između plate Mozgova i njega.

"Igrao sam šest godina, zaradio sam oko 24 miliona ukupno. A to prepolovite zbog poreza", prisetio se bivši as Portlanda i Majamija.

U konverzaciju se ubacio Majk Miler, nekadašnji prekaljeni šuter, koji je već dugo u penziji, uporedivši tadašnje zarade sa današnjim.

"Prvi pik sada dobije 55, 60 miliona", rekao je on.

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Džo Rogan skinut sa trona

Američki podkaster Džo Rogan još jednom je svrgnut sa prvog mesta na Spotify listi strimova - novi "šampion" je jedan od njegovih nedavnih gostiju.

B92

12:30

5 h

Novo Sport Video Menu