Nova vest
Košarka 12

1.10.2024.

11:10

Kaznena ekspedicija – Klej, Luka i Kajri: "Neverovatno" VIDEO

Klej Tompson prvi put je zvanično "nastupio" kao igrač Dalas Maveriksa.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Jedan od najboljih trojkaša u istoriji NBA lige se kao član "divlje teladi" predstavio javnostima na medijskom danu.

Naravno, prvo pitanje novinara je bila o igranju sa Lukom Dončićem u istom timu.

"Očigledno, moraću da se prilagodim. Luka je sistem, on je favorit za MVP-ja i to je veliki razlog zašto sam došao ovde. U Golden Stejtu je bio prilično napad zasnovan na kretanjima. Ali igrajući poslednjih nekoliko dana sa Lukom sam shvatio da je njegova pik-en-rol igra možda najbolja koju sam ikad video. Biće zabavno igrati s njim u tim akcijama jer privlači mnogo pažnje i stvara mnogo otvorenog prostora na perimetru. A ja ću biti tamo da pogađa", istakao je Tompson.

"Biće potrebno nekoliko nedelja da se naviknem na novi sistem, ali srećom neće još premijerna utakmica. Zato je ova predsezona možta najvažnija koju sam imao posle mnogo godina. Jedva čekam da počnem sutra i da učim ovaj sistem. Znam da sam košarkaš, mogu da se pravilno prilagodim i radujem se što ću to raditi", dodao je iskusni bek.

I Dončić je oduševljen što će igrati sa Tompsonom.

"Neverovatno. On je četvorostruki šampion. On je neverovatan igrač, pa sam veoma uzbuđen što je potpisao za nas. Jedva čekam da igram s njim. Ne možete ga pustiti. Kada Kajri i ja imamo loptu, praktično ne možeš da ostaviš Kleja otvorenog jer će pogoditi. Zato će otvaranje prostora biti ključno za nas. Ali više o tome ću vam reći posle nekoliko utakmica", rekao je Dončić.

Dolazak Tompsona je uticao i na Kajrija Irvinga.

"Ne želim da zvučim kao kliše, ali nisu svi NBA timovi isti. Mislim da mu je boravak ovde u Dalasu dao pogled sa strane na to šta bi to molo da bude za njega. Uzbuđen sam jer je odlučio da dođe ovde. Što nam se obavezao na nekoliko godina. Osećam da naši snovi mogu da se ostvare jer je on sad ovde i dodaje ogroman kvalitet našim šampionskim težnjama", istakao je Irving.

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Epidemija hakerskih napada i u Srbiji"

Američki stručnjak za borbu protiv hakera Sajmon Tejlor upozorio je na epidemiju hakerskih napada i u Srbiji i poručio da svaki pojedinac odgovornim ponašanjem može dramatično da smanji rizike od hakerskih upada i ucena.

Tanjug

12:00

1 h

Novo Sport Video Menu