Nova vest
Košarka 5

27.9.2024.

12:21

Šarić: "Došao sam da igram sa Jokićem – neverovatan je"

Hrvatski košarkaš Dario Šarić je govorio o svom dolasku u Denver Nagetse i novom saigraču Nikoli Jokiću.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Igrajte sa nama Euroleague Selektor

Šarić je istakao da ga je način igre Denvera, kao i igranje sa Jokićem privuklo da donese odluku o dolasku.

"Denver je jedan od najboljih timova u proteklih nekoliko godina, osvojili su titulu, imaju prvu petorku koju je teško čuvati. Igraju sjajnu košarku, lopta se kreće, imaju veliku košarkašku inteligenciju, donose dobre odluke, ne samo jedan igrač, već svi. U Golden Stejtu sam igrao sličnu košarku, koju volim i u kojoj uživam. To me je približilo ovoj odluci, kao i igranje sa Jokićem", rekao je Šarić.

Imao je reči hvale o Nikoli.

"Neverovatan je, trostruki MVP, biti deo njegovog tima, videti kako utiče na igru, kako gleda na igru, donosi odluku, zahvalan sam zbog toga i veliko mi je zadovoljstvo", rekao je Šarić i dodao:

"Igrali smo jedna protiv drugog i kao mlađi nekoliko puta, videti kako postaje MVP putem koji su prošli svi igrači iz tog područja je neverovatno. Srećan sam zbog njega. Uvek je lepo pričao o Denveru, navijačima, situaciji ovde, kakvu podršku je osećao još otkako je bio ruki, pa sve do MVP dana. Pričamo često, provodili smo vreme zajedno kada samo dolazio ovde sa timovima. Bilo je to sjajno iskustvo i Jokić je veliki prijatelj."

Profimedia

Upitan je da li je očekivao da će Jokić postići ovakav uspeh.

"Teško je reći da sam pretpostavljao da će biti trostruki MVP, ali uvek ste mogli da vidite da ima košarku u malom prstu. Mogli ste da vidite da je to centar koji može da šutira, da igra, koji ima dobar osećaj. Nema toliko klinaca koji su imali takav osećaj, koji je pritom unapredio. Kada sam igrao protiv njega u ABA ligi, bio je sjajan na petici, posle toga je došao u NBA i Denver mu se prilagodio – i postao je šampion. Postao je trostruki MVP, ali mogao si uvek videti njegov talenat, da je jako dobar", dodao je hrvatski reprezentativac.

Spreman je da pomogne timu na bilo koji način.

"Šta god trener traži od mene. Imati Jokića u timu, ako ću da igram četvorku uz njega, moraću da se priviknem da više igram spolja, ako me trener stavi u drugu petorku sa Džordanom, imaću zadatak da razvučem teren za njega i Vestbruka, ako budem igrao na pet, trudići se da obavljam Jokićevu ulogu, da uključim sve i da budem pretnja sa spoljašnjih pozicija… Takav sam, tako volim da igram, učestvujem u više aspekata igre, prilagođavam se situacijama na terenu, tome ko će da igra, ko će biti povređen", zaključio je Šarić.

Pročitajte još:

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

Srpski fudbal

"Imamo potrebu za bodovima"

Trener fudbalera Novog Pazara Tomislav Sivić rekao je da njegova ekipa ima težak raspored i potrebu za bodovima u predstojećoj utakmici protiv Radničkog 1923, u okviru desetog kola Super lige Srbije.

Beta

13:41

29 min

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

19 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

1 d

Novo Sport Video Menu