Nova vest
Košarka 1

26.9.2024.

17:11

"Jokić... Nisam igrao sa njim, ali čoveče..."

Fren Nilikina, košarkaš Partizana, govorio je nekim velikim evropskim imenima u NBA ligi, među kojima se izdvajaju Nikola Jokić i Luka Dončić.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Dimitrije Vasiljević/STARSPORT

Prema trostrukom MVP-ju gaji divljenje.

"Nikola Jokić... Nisam igrao sa njim. Ali, čoveče... šta on donosi "na sto" i u ovu igru. On je višestruki MVP... I šta sve radi za Srbiju. Kako da kažem to... On nije najdominantniji fizički u ligi, gde je atleticizam dominantan,. Ali, demonstrira da ono što mi tehnički i taktički radimo u Evropi je super interesantno. Sa njegovom inteligencijom, šta sve radi sa loptom, kako je postavlja, kako šutira, šta donosi timu... Sve to je neverovatno", rekao je Nilikina u razgovoru za "Telegraf" i potom se osvrnuo na igru Dončića:

"Luka, ima igru u krvi, čini se, kao, za njega je sve lako, može da stvara stvari u hodu i voli košarku, voli da igra, voli da se takmiči, igrao sam protiv njega, igrao sam s njim, vežbao sam s njim celu sezonu, tako da je prosto prijatno... Sa njegovim šalama. I to je stvarno lepo, jer, znaš, nije samo ozbiljan igrač, on želi da se zabavi, tako da je užitak igrati protiv njega i sa njim."

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Dok je i sam igrao u NBA ligi, imao je priliku da odmeri snage sa Aleksejem Pokuševskim i Vasom Micićem.

"Nisam igroa sa njima u Šarlotu, ali sam protiv Pokua i protiv Vase igrao mnogo puta. Video sam Vasilija na pripremama za Olimpijske igre, tako da je znao da sam potpisao za Partizan, pa je bio srećan i čestitao mi je. Najviše sam razgovarao sa Matijasom Lesorom, koji je igrao ovde pre, tako da mi je dao puno saveta o tome šta da očekujem i šta da znam pre potpisivanja ovde i zaista je bio srećan zbog mene, rekao je iz svojih misli da je to bila najbolja odluka koju sam doneo", zaključio je Nilikina.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

7 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

18 h

Novo Sport Video Menu