Nova vest
Košarka 0

25.9.2024.

8:19

Toronto prvi put u istoriji penzioniše broj – pogađajte zbog koga

Kanadska NBA ekipa Toronto Reptorsi objavila je da će povući dres sa brojem 15 u čast žive legende Vinsa Kartera.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Karter je svojevremeno bio jedna od najvećih zvezda NBA lige kada su njegova spektakularna zakucavanja često znala da "raspamete" sve ljubitelje košarke.

Vins je draftova od strane Toronto Reptorsa sa univerziteta Severna Karolina, da bi posle šest godina (tačnije, 2004. godine) stigao u Nju Džerzi Netse i dres sa brojem 15 nosio sve do 2009. godine.

Nedavno su Bruklin Netsi objavili da će povući iz upotrebe dres sa brojem 15 koji je nosio Vins Karter, a ovo će učiniti i njegova prva ekipa, Toronto Reptorsi.

Oni će na 30. rođendan franšize održati svečanu ceremoniju povlačenja dresa Vinsa Kartera.

Podsetimo, Vins se nije rastao sa Reptorsima u najboljim odnosima i zbog toga je često dobijao zvižduke kada bi dolazio u Kanadu, a sada će njegov dres zauvek visiti sa svodova hale.

Karter je tokom karijere bio ruki sezone, osam puta bio Ol-star, po jednom deo drugog i trećeg tima sezone, šampion takmičenja u zakucavanjima na epskom Ol-staru 2000.

Prosečno je beležio 16,7 poena uz 4,3 skokova i 3,1 asistencija po utakmici. Osim za Reptorse i Netse, igrao je još za Medžik, Sanse, Meverikse, Grizlise, Kingse i Hokse u kojima se penzionisao 2020.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Fudbal

Šalke zove Raula

Legenda Real Madrida Raul Gonzales trenutno vodi rezervni tim kraljevskog kluba, ali bi u narednom periodu mogao da ima novi posao.

B92.sport

10:08

23 min

U fokusu

Vidi sve
Srpski fudbal

Zvezdana noć u Humskoj

Crvena zvezda je uspela da uradi ono što nije za skoro osam decenija svoje istorije. I verovatno će proći još barem toliko dok ponovo na ovaj način ne deklasira najvećeg rivala na njegovom ognjištu.

Stefan Smuđa

8:00

1 d

Novo Sport Video Menu