Nova vest
Košarka 7

21.9.2024.

18:09

Oskar o Viltu: "Imao je 50 skokova – možete li to da zamislite?" VIDEO

Oskar Robertson, nekadašnji NBA košarkaš, prokomentarisao je legendarnog Vilta Čemberlejna.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Oskar Robertson je bio novi gost podkasta "All The Smoke" i najveću pažnju je privukla priča o rasističkom ponašanju i pretnji smrću koju je popularni "Big O" dobio još u igračkim danima.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


Oskar je bio NBA šampion 1971. godine sa Baksima i prvi je igrač sa tripl-dabl prosekom u istoriji (dok to nije srušio Rasel Vestbruk) i imao najviše tripl-dabl utakmica.

Protiv koga je voleo da igra je bilo jedno od pitanja Stivena Džeksona, autora podkasta.

"Protiv Vilta, uživao sam u tim duelima. On je uvek pravio šou za publiku i kada je Filadelfija dobila tim od San Franciska dobili su cirkus i on je prosečno imao 50 poena po utakmici, a Bil Rasel je bio MVP. Ja sam imao tripl-dabl, to nije kao danas. Niko nije mnogo ni pričao o tome", kaže Oskar.

Koliko je dobar bio Vilt?

"Mogao bi da igra u svakoj eri, mogao je da igra odbojku, da bude atletičar, košarkaš, bilo šta. Može da ima 50 skokova i to isto veče kada Bil Rasel ima 48 skokova. Možete li to da zamislite? Da neko uzme 50 skokova na jednoj utakmici? I igrao je svaki minut utakmice. Ljudi se danas brinu oko broja minuta, a kada zarađuješ toliko novca ne postoji smanjenje minutaže. Igraš za publiku i svi smo u ovome zajedno", poručio je Robertson.
 

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu