Nova vest
Košarka 15

20.9.2024.

19:45

Divac otkrio zašto nije draftovao Dončića: "Pogrešio sam"

Proslavljeni srpski košarkaš Vlade Divac priznao je da je pogrešio kada je na draftu 2018. godine propustio da izabere Luku Dončića sa druge pozicije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Pre šest godina Divac je bio generalni menadžer u Sakramentu kada je ispred slovenačkog košarkaša izabrao Marvina Beglija, objasnio je i zašto.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

"Na toj poziciji sam imao Foksa, koga sam angažovao godinu dana ranije. U tom trenutku sam mislio da je Foks igrač koji bi u narednom periodu mogao da postane igrač franšize. Vreme će pokazati da li sam pogrešio. Kako stvari sada stoje, izgleda da jesam, ali verujem u malog Foksa da će imati bolju karijeru", rekao je Divac za "Indeks" i dodao da nisu tačne glasine da je to uradio jer nije u dobrim odnosima sa Sašom Dončićem:

"To su obične novinarske gluposti. Sašu odlično poznajem, volim ga i cenim. Igrao je čak i u Kraljevu kada je Luka bio mali. To nema nikakve veze sa odnosom. Pratim Luku i vidim da ide pravim putem, moraće samo da pazi na svoje telo".

Danas, Dončić je jedan od najboljih košarkaša u NBA ligi, dok Begli za sada ima osrednju karijeru u kojoj je već promenio tri tima.

Podeli:

Komentari 15

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu