Nova vest
Košarka 0

20.9.2024.

11:45

Džons umalo umro: "Plakao sam i borio se za život" VIDEO

Američki košarkaš Peri Džons otkrio je da je zamalo preminuo od virusa koji mu je napao mozak.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA/PETER FOLEY CORBIS OUT

Peri Džons je američki krilni košarkaš koji je bivši student univerziteta Bejlor i Oklahoma Siti Tanderi su ga birali u prvoj rundi 2012. godine i za njih je igrao do 2015.

Potom je došao u Evropu i nosio dres Burse, Himkija, Sent Olivera... On je bio gost podkasta "Run Your Race" i objasnio kako je umalo umro dok je bio igrač Oklahome.

"Razboleo sam se u drugoj godini u ligi i umalo sam umro. Bilo je leto i otišao sam kod zubara i anestezija mi nije pomagala, a dobio sam mnogo injekcija i uradili su sve. Usta su me bolela, a sve sam osetio i dalje. Otišao sam na trening i dva dana kasnije dobijem udarac laktom i dobijao sam ih i ranije, a sada me je bolelo više nego ikada. Usta su mi se smanjivala svakim danom i jedem na slamku već danima. Posle nedelju dana me opet udare i sada mi već to mnogo smeta, mnogo me bole usta. Odem opet kod zubara i ne mogu da otvorim usta, ne mogu ništa da uradim. Odvedu me u bolnicu, odradimo snimanje i vraćam se u čekaonicu pa se posle pet minuta stvara ceo tim doktora i kažu da me spremaju za hitnu operaciju", pričao je Peri Džons.

Stvar je bila prilično ozbiljna.

"Imao sam virus koji se širio kroz moj dušnik i išao pravo u mozak. Čekao me je šlog ili moždani udar koji bi me ubio. Tako su mi doktori objasnili. Kada sam se probudio, video sam majku koja plače, drugare koji plaču... Sedeo sam u krevetu i gledao sam na TV da ne igram zbog bola u zubu. Počeo sam da plačem. U bolnici sam i borim se za život. Momentalno sam počeo da plačem u bolničkom krevetu. Zvao sam i agenta jer sam želeo da se to sazna, da moji ljudi znaju šta mi se desilo. Umalo sam umro, a kažu da me boli zub. To je veoma loše"


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu