Nova vest
Košarka 3

18.3.2024.

16:52

Zarađuje milione pričajući o NBA – Jokića nazvao Jovićem

Stiven Ej Smit, jedan od najpoznatijih američkih košarkaških novinara, napravio je veliku grešku posle utakmice Dalasa i Denvera.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Meveriksi su pobedili Nagetse košem Kajrija Irvinga uz zvuk sirene, a Ej Smit, koji radi za ESPN, odmah se oglasio na Tviteru:

"Ovo je Kajri Irving. Flouter levom rukom – preko Jovića, sa linije slobodnih bacanja – u poslednjim trenucima za pobedu Dalasa protiv Denvera. I to... nakon što je Luka Dončić izjednačio sa dalekometnom trojkom. Ovo je posebno... upravo zbog toga treba da navijamo da Meveriksi stignu daleko u plej-ofu. Znam da ja navijam za to", napisao je Smit.

Da je slovna greška, nije, pošto se slova "k" i "v" ne nalaze na tastaturi jedno pored drugog, te je ovo klasičan lapsus jednog od najplaćenijih novinara u SAD.

Lapsusi u novinarstvu su česti, dešavaju se, ali kod ovakvih situacija, kada je u pitanju aktuelni šampion, dvostruki MVP, MVP finala, argumentovano najbolji košarkaš sveta u poslednje tri godine, jednostavno ne smeju da se dešavaju.

Stiven Ej Smit ima oko 12 miliona dolara godišnje od ESPN-a, što je znatno više od velikog broja NBA košarkaša, a opet Jokića meša sa Jovićem...

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Amerika ponovo zabranila

Američka vlada kaže da je oduzela neke licence koje su dozvoljavale američkim proizvođačima čipova da izvoze određenu robu kineskom tehnološkom gigantu Huawei.

BBC

13:20

6 h

Novo Sport Video Menu