Nova vest
Košarka 10

18.9.2024.

17:04

Šok – NBA liga nikad više neće biti ista!

Adrijan Vojnarovski, verovatno najpopularniji i najpouzdaniji insajder u istoriji sporta, odlučio je da završi sa novinarstvom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

U potpuno neočekivanom saopštenju na društvenim mrežama, iskusni Vojnarovski je rešio da završi karijeru posle 37 godina.

"Odrastao sam kao sin radnika u fabrici dve milje od ESPN-ovog centra i samo sam sanjao da će mi posao biti da pišem o sportu. Pre 37 godina, 'Hartford Courant' mi je dao prvu priliku i od tada nisam prestao da jurim ovo uzbuđenje", počeo je oproštajno pismo popularni Voj.

Vojnarovski je neko ko je potpuno promenio način na koji ljudi gledaju na insajdere u bilo kom sportu. Pamti se po mnogo toga, a posebno po tome što je obesmislio NBA draft jer je apsolutno svaki pik objavljivao pre nego što je on objavljen.

"Ovaj zanat je promenio moj život, ali sam odlučio da se penzionišem iz ESPN-a i novinarske industrijje. Znam koliko je potrebno da budem investiran u sve to i više nemam želje da to radim. Vreme nije beskonačno i želim da svoje provedem radeći stvari koje meni lično imaju više znajača", nastavio je Vojnarovski.

Do stupanja Vojnarovskog na scenu, NBA insajderi su često znali da greše. Bilo je tačnih i netačnih informacija, ali se sve to brzo promenilo.

Kada bi neki novinar nešto objavio, to ne bi moglo da se smatra zvaničnim. Do Vojnarovskog – jer je njegova informacija bila tačna. Uvek.

"Odlazim zahvalan brojnim mentorima i kolegama, svima koji su učestvovali u mojim pričama, svim čitaocima i gledaocima. Niko nije profitirao više od mene jer su mi drugi verovali".

Vojnarovski je nedugo nakon informacije o otkazu objavio i da će odsad biti generalni menadžer košarkaške sekcije koledža Svetog Bonaventure u NCAA.

"Poslednjih sedam godina na ESPN-u su bili posebna privilegija. Zahvalan sam vodećim ljudima kompanije, posebno Džimiju Pitaru i Kristini Daglas, što su imali razumenvanje za ovu moju životnu odluku", napisao je Voj i podvukao:

"Posle toliko godina izveštavanja o drugim timovima, vreme je da se vratim u svoj".

Što se ljubitelja NBA lige tiče, oni ne moraju da brinu. Za "insajderisanje" ostaće Šams Čaranija, novinar koji je zanat učio upravo od Voja, a prethodnih nekoliko godina bio mu najveća konkurencija.

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu