Nova vest
Košarka 13

17.9.2024.

14:15

Kao Peđa i Divac: Sakramento Kingsi vratili stare dresove VIDEO

Sakramento Kingsi odlučili su da vrate dresove koje su koristili početkom 2000-ih godina.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Početkom 2000-ih godina su Sakramento Kingsi na ovim prostorima bili izuzetno popularni, najviše zbog Vlade Divca i Predraga Stojakovića.

 

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


Ta generacija koju su još činili Kris Veber, Dag Kristi, Majk Bibi, Bobi Džekson, Skot Polard, Hido Turkoglu, Džerald Valas i ostali i dalje važi za najuspešniju u modernoj istoriji Kingsa.

Kingsi su 2002. u sedam utakmica izgubili finale Zapada od Lejkersa u kontroverznoj seriji gde mnogi i dan danas misle da su sudije oštetile Sakramento, a pamte se i komentari Fila Džeksona.

Profimedia



"U Sakramentu se i dalje čuju zvona od krava sa pašnjaka, još uvek nisu potpuno civilizovani", pa se i dan danas u njihovoj hali mogu čuti baš takva zvona koja bacaju ironiju na taj Džeksonov komentar.

U naredne dve godine su Kingsi padali u sedam mečeva, prvo su ih pobedili Dalas Maveriksi i onda Minesota Timbervulvsi...

Kingsi su u 2023. godini igrali plej-of posle 17 godina, a u sezoni iza nas su ispali u plej-inu i nadaju se da će uspeti da se vrate u doigravanja jer kvalitet sigurno imaju, a i doveli su Demara Derozana.

Sakramento je u čast pomenute klase igrača koja spada za najbolje koje su imali, odlučila da vrati dresove iz tih godina, a Dag Kristi ih je i zvanično predstavio.


 

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu