Nova vest
Košarka 12

16.9.2024.

20:00

Lista NBA trenera – Rajaković pri dnu, Meloun je pravo iznenađenje

U susret novoj NBA sezoni, objavljena je rang lista svih trenera koji će je započeti na klupi 30 franšiza.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Prestižni "CBS" je sastavio listu koju je počeo od najlošijih. I u njoj je smestio srpskog stručnjaka Darka Rajakovića, glavnog trenera Toronto Reptorsa.

"Još uvek ne znamo dovoljno. Rajaković je imao jednu 'tanking' sezonu", ističe se u opisu, uz aluziju da je Toronto namerno gubio da bi imao boljeg pika na draftu.

Dalje sledi klasifikacija koja takođe budi sumnje, recimo kod Doka Riversa na 22. poziciji, a posebno kada je reč o Majku Melounu.

Trener Denver Nagetsa, koji je sa Nikolom Jokićem osvojio šampionski prsten prošle godine, svrstan je tek na 15. mesto.

"Na sredini puta", nazvali su iz "CBS" grupu u kojoj je Meloun, a zatim su pojasnili:

"Ocenjivanje Melouna je teško jer, znate, Jokić. Meloun zaslužuje mnogo više kredita nego što dobija zbog prisustva Jokića. Ne može puno trenera da kreira svoj napad oko centra koji je bio 42. pik. Meloun je to uradio. Ali ono što se desilo kasnije je mnogo više zbog Jokića nego što bi bilo koji trener mogao da učini. Da li je iko učio Mocarta? Da li bi se iko usudio na to? On je jedan od retkih i uspeh sa njim je posledica".

"To nije slučaj sa Stivom Kerom i Stefom Karijem, koji su razvili sistem, u kom su prethodni treneri podbacili. Jokić bi bio Jokić svuda. On doslovno nikada nije igrao sa nekim 'Ol-starom'. I ocenjujući Melouna pored Jokića je gotovo nemoguće. Znamo da je osmislio odbranu koja ima tendenciju da nadmaši njihov talenat, posebno u poslednje vreme. Takođe znamo da je on veoma stari školski trener koji ne uspeva da veruje mladim igračima, što u ovom trenutku izaziva neka trvenja u njegovoj kancelariji. Za sada ćemo reći da je dobar trener, i pravi za tim Denvera koji je sa njim postigao više uspeha nego ikad bez njega. Ali s obzirom na Jokićev faktor, nije fer staviti ga na vrh tako prepune liste", zaključuje se u opisu.

Za najboljeg trenera i "nedodirljivog kralja", kako su ga nazvali, proglašen je Erik Spolstra, trener Majami Hita i našeg Nikole Jovića.

Njemu u leđa gledaju Nik Nurs iz Filadelfija 76ersa, Rik Karlajl iz Indijana Pejsersa, Stiv Ker iz Golden Stejt Voriorsa i Taj Lu sa klupe Los Anđeles Klipersa.

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu