Nova vest
Košarka 1

13.9.2024.

15:50

Zaradio 200 puta više posle NBA karijere - sad kupuje Bakse

Nekadašnji košarkaš Milvoki Baksa Ulises Li "Džunior" Bridžmen (70) uskoro bi mogao da postane suvlasnik franšize iz Viskonsina.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Ovaj sada već veteran je svojevremeno igrao za Bakse, davnih dana (od 1975 do 1984, potom i u sezoni 1986/1987), i samo oni stari ljubitelji NBA koji drže do sebe mogu ga se setiti, i to ako dobro "prečešljaju" memoriju.

Bridžmen je najpoznatiji po tome što su ga Lejkersi, odmah pošto su ga draftovali kao 8. pika, trejdovali za Karim-Abdula Džabara.

Ostalo je, kako ono kažu, istorija. Džabar je svoju pisao na terenu, a "Džunior" tek nakon što je "okačio patike o klin" mada je i na parketu bio vrlo zapažen. 

Za Bakse je igrao ukupno deset sezona, za Kliperse dve, beležio je vrlo dobrih 13,6 poena, 3,5 skokova i 2,4 asistencije u proseku po meču za 25 minuta. Zbirno, u karijeri je zaradio tri miliona dolara.

Van košarke je bio još produktivniji - prevedeno u milione, još 200 puta uspešniji.

Danas je jedan od najbogatijih Amerikanaca sa 600 miliona dolara kapitala (prema Forbsu bio je četvrti najbogatiji bivši sportista iza Džordana, Bekama i Palmera) zahvaljujući mudrim investicijama i prodajom svog unosnog i dobro razrađenog bznisa.

Svojevremeno je pokrenuo lanac restorana "Wendy" i proširio ih po čitavoj Americi. U trenutku kada je prodao svoj biznis 2016, godine imao je preko sto restorana. 

Deo novca koji je tada zaradio sada želi da investira u Milvoki, tačnije da otkupi deset posto deonica kluba.  

Formalizacija ovog posla bi trebalo da usledi u narednom periodu.

Suvlasništvo nad Baksima dele Ves Edens, Džimi Haslam, Džejmi Dinen i Majk Fašitel.i
 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu