Nova vest
Košarka 14

12.9.2024.

19:56

"Razvojna NBA liga je druga najbolja na svetu"

Američki košarkaš Huan Toskano Anderson tvrdi da je "Dži Liga", takozvana razvojna za igrače koji pretenduju na elitu, druga najkvalitetnija na svetu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

On je ovu tvrdnju izneo nakon glatke pobede selekcije ove lige protiv argentinske Kvimse 78:65 na startu FIBA Interkontinentalnog šampionata. Kvimse je inače šampion Južne Amerike.

Takođe, prvi put "Dži ligu" ne predstavlja šampion iz prethodne sezone - koji inače na ovo takmičenje šalje potpuno izmenjenu postavu - već je u pitanju odabrana selekcija Razvojne lige.

Nekadašnji šampion NBA sa Voriorsima Toskano-Anderson posle utakmice je dao zanimljivu i prilično smelu izjavu koja već nailazi na oprečne komentare, čak i na podsmeh.

"Želimo da budemo agresivni i da ostavimo utisak. Verujem da je Razvojna liga NBA druga najbolja liga na svetu, i to želimo da pokažemo", subjektivan je osećaj Toskano-Andersona, koji je poslednji angažman imao u Sakramento Kingsima.

Odmah je dobio odgovor i to direktno od najboljeg strelca u istoriji Evrolige - Majka Džejmsa.

"Nije ni blizu toga. On ima suviše male procente da kaže ovako nešto", poručio je košarkaš Monaka.

Toskano-Anderson je bio vrlo pozitivno raspoložen posle ubedljive pobede nad argentinskim timom naročito zbog činjenice da je pobeda ostvarena iako je ekipa na okupu kratko vreme.

"Odigrali smo jako dobro u oba pravca, imali smo petoricu igrača sa dvocifrenim učinkom. Nismo dugo zajedno, tek desetak dana, a ovde je svaki tim praktično klub i igraju dugo godina zajedno. Nastavićemo u ovom ritmu, trudićemo se da budemo još bolji. Ponosan sam na saigrače - odigrali smo sa mnogo energije, odigrali smo timski i zabavili se".

Kaže i da je imao lični motiv da se pokaže u najboljem svetlu, jer uskoro želi da dobije dobar angažman, ako ne u NBA onda u Evropi.

Inače, utakmicu je završio sa 13 poena, osam skokova i šest asistencija.

"Ako moj naredni korak u karijeri ne bude NBA, onda ću biti otvoren da igram u nekim od zemalja iz kojih dolaze klubovi na ovom turniru".

Osim selekcije Razvojne lige i pomenutog argentinskog kluba na Interkontinentalnom turniru u Singapuru učestvuju još Unikaha (šampion FIBA Lige šampiona), Al Rijad (šampion Azije), Petro de Luanda (prvak Afrike) i TAsmanija Džek Džampers (šampion Australije). 

 

Podeli:

Komentari 14

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu