Nova vest
Košarka 5

3.9.2024.

22:29

Lebron: "Ako me pamte po košarci – nisam uspeo" VIDEO

Američki košarkaš Lebron Džejms rekao je da ne želi da ga pamte samo po košarkaškoj karijeri.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Lebron Džejms će u decembru napuniti 40 godina i u NBA ligi igra od 2003. godine i smatra se jednim od najboljih košarkaša svih vremena.

Lebron je najbolji strelac NBA lige u istoriji, ima četiri šampionske titule (dve sa Majamijem i po jednu sa Klivlendom i Lejkersima) i 2023. godine je osvojio premijerni NBA Kup.

Na Ol Star utakmici je bio 20 puta, a čak 13 puta je imenovan u idealnu petorku lige i pet puta je bio član najbolje defanzivne petorke.

Tokom gostovanja na podkastu "The Shop" govorio je o tome kako bi voleo da ga buduće generacije pamte.

"S vremena na vreme razmišljam o tome kako bih voleo da me pamte. Nadam se da to neće biti samo po košarci. Ako me pamte po košarci znači da nisam uspeo. Sve te stvari koje radim za moju zajednicu, kako Savana i ja podižemo decu, kakav odnos imam sa samohranom majkom koja me je odgajila i kakvo prijateljstvo imam uz svu pomoć koju sam pružio svom rodnom gradu... Ako ljudi ne razgovaraju o tim stvarima, onda je moja misija propala. Nisam uradio sve. U smislu košarke sam mator, ali sam u životu mlad. Imam mnogo toga da uradim i još uvek gradim svoj put", rekao je Lebron Džejms.
 

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Dosta je bilo izvinjenja"

Tokom poslednjih 20 godina Zakerberg i Facebook prošli su kroz brojne uspone i padove, a zbog jedne stvari osnivač ove kompanije naročito žali.

Zimo

13:30

3 h

Novo Sport Video Menu