Nova vest
Košarka 2

1.9.2024.

14:10

"Dončić i Jokić diktiraju trendove – za Bogija ne brinemo"

Igor Kokoškov, pomoćni trener u Atlanti, pohvalno je govorio o Nikoli Jokiću, Luki Dončiću i Bogdanu Bogdanoviću.

Izvor: Telegraf.rs

Profimedia

Čeka ga nova sezona sa Atlantom i druženje sa Bogdanom Bogdanovićem, a bivši selektor Srbije, Slovenije i Gruzije istakao je da su već počele strateške pripreme.

"Mi dobro znamo Bogdanove lične vrednosti, ljudske vrednosti, i košarkaške. Imao je odlično leto, pravi kapiten. Vrlo, vrlo je jednostavno raditi sa njim, obzirom na njegove radne navike, na njegov takmičarski duh i pristup. Tako da, Bogi je... Radujem se što ćemo ponovo raditi zajedno, što je tu, i on ima jedan unikatan kvalitet vezan za njega. Obzirom da su šuteri danas neprocenjivi u svetskoj košarci, i naravno, pogotovo u NBA, tako da za Bogija ne treba mnogo da brinemo", rekao je Kokoškov za Telegraf.

Potom se dotakao i plejmejkera Dalasa i centra Denvera.

"Luka je jedan od najboljih igrača. U ovom trenutku sa 25 godina jedan od najboljih igrača koji igraju košarku i koji će još mnogo godina igrati košarku, isto kao i Jokić. Oni su toliko dominantni da menjaju košarku i diktiraju košarkaške trendove, kako će se košarkaška igra igrati, obzirom da se njihova igra bazira na intelektu, na košarkaškom IQ-u, igraće još jako dugo. Sada smo spomenuli i Jokića i Luku, koji su tipološki veoma slični igrači, sa istog podneblja, istog karaktera, isti prijatelji. Luka ima samo 25 godina, narednih 13-15 godina će biti u NBA i možete zamisliti koliko će još pomeriti granice i statistički i sve ostalo. Radujem se zbog njegovih uspeha i mislim da tek počinje", dodao je Kokoškov.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu