Nova vest
Košarka 10

27.8.2024.

13:40

Garnet odgovorio Edvardsu: "NBA se pretvorio u trku miševa"

Legenda NBA lige Kevin Garnet je prokomentarisao izjavu koju je nedavno dao košarkaš Minesote Entoni Edvards.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/TANNEN MAURY

Mladi košarkaš Timbervulvsa je rekao kako je jedino Majkl Džordan imao veštinu koja se danas viđa, u vreme kada je on igrao.

Prvi mu je odgovorio Medžik Džonson, a sada je stigao odgovor i od Kevina Garneta, koji je bio gost u podkastu "Trick and the Truth".

"Ako ću biti potpuno iskren, niko iz ove generacije ne bi mogao igrati pre 20 godina. Ovo važi za svakoga, pa i za ono što je rekao Entoni Edvards. Važi za apsolutno sve, Džejson Tejtum i svi ostali… Dopustite da vam nešto objasnim", rekao je Garnet i nastavio:

"Pre 20 godina ne biste mogli da šutirate trojku s korakom unazad. Čujete li šta vam kažem? Ne biste je mogli šutirati. I ako biste je šutnuli, lopta bi morala da uđe. Znate zašto? Zato što smo imali efikasnost u to vreme i bilo je izuzetno teško. Igra je bila previše fizički nastrojena. Onda je NBA liga odlučila da se odrekne toga zarad boljeg protoka lopte i više poena na utakmicama. Zbog toga sada sedimo ovde i gledamo trku miševa u mečevima na veliki broj poseda i poena", rekao je Garnet.

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu