Nova vest
Košarka 5

24.8.2024.

17:06

Kampaco se prisetio Denvera: "Jokiću se nije dopalo"

Fakundo Kampaco, košarkaš Real Madrida, govorio je o vremenu provedenom u NBA ligi i poruci Nikole Jokića.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Fakundo Kampaco je u NBA ligi prvo nosio dres Denver Nagetsa, gde mu je saigrač bio Nikola Jokić.

Toga se Kampaco prisetio tokom gostovanja na "Klank!" podkastu na jutjubu.

"Nisam imao klasično krštenje jer sam imao već 29 godina, a i franšizni igrači su imali poštovanja prema meni i tu mislim na Jokića i Mareja jer sam igrao protiv njih u FIBA takmičenjima. Tokom prvog treninga je trener Majk Meloun pokazivao video snimke novih igrača i moj snimak je bio protiv Srbije na Svetskom prvenstvu 2019. godine. Bilo je sjajno, a Jokiću se nije dopalo i bilo je smešno pa sam bio manje nervozan", rekao je Kampaco.

Kada je došlo vreme da se igra košarka u NBA, Jokićeva poruka je bila jasna.

"Prišao mi je i rekao da zaboravim sve što sam naučio u FIBA košarci. Ovo je drugi sport. Sve je tamo drugačije, sezona, treninzi, utakmica i pravila su takođe drugačija pa se igra drugačije. Jokić je tamo plejmejker i morao sam da promenim svoj način igre i to mi je pomoglo, načinilo me boljim igračem", poručio je Argentinac.

Bivši košarkaš Crvene zvezde se prisetio i svađe sa Drejmondom Grinom.

"Rekao mi je da nema veze kako čuvam Stefa Karija jer će on svakako da ubaci 30 poena i da bi mi bolje bilo da tražim izmenu kako bi neko drugi mogao da ga čuva. Nisam hteo da budem primećen, nisam hteo da  trčim minut i po po celom terenu i da nikad više ne dobijem minute, ali boli me što sam na treninzima bio mnogo bolji nego na utakmicama", objasnio je Fakundo Kampaco.

Nakon samo osam utakmica za Dalas u 2022. godini, on je dobio otkaz i pokupili su ga Dalas Maveriksi.

"Na mom poslednjem treningu u Dalasu je sve bilo kako treba. Pravila NBA košarke su surova, ali razumem ih.Preko poruka sam saznao da sam dobio otkaz i odmah potom video da je to bila odluka vlasnika Marka Kjubana. Nisam tamo otišao zbog novca, već zbog sna. Mali Faku je oduvek želeo da igra u NBA ligi, bio je to san koji se ostvario", rekao je Kampaco.


Kampaco ima 138 utakmica u NBA karijeri od čega 130 sa Nikolom Jokićem.

"Kada me je Denver pozvao, sve je bilo komplikovano zbog pandemije. Nisam hteo da sezonu počnem u Madridu jer sam imao osećaj da ću ih napustiti. Florentino Peres mi je rekao da bi im mnogo pomoglo da počnem sezonu, odigram Superkup i još par utakmica i pristao sam na to. Kada sam otišao u NBA, Florentino mi je često pisao. On ima takvu auru, malo ljudi to poseduje. Daje ti osećaj da se brinu o tebi i dosta mi je pomogao da odem u NBA. Kada sam stigao u Denver bio sam jako nervozan, a on je našao način da me opusti. Otkupna klauzula je bila ogromna i dozvolio mi je da sve isplatim kroz nekoliko godina. Mislim da ću završiti karijeru u Realu, imaću 37 godina kada mi ugovor istekne, a Madrid je moj dom", rekao je Kampaco.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu