Nova vest
Košarka 11

23.8.2024.

13:09

"Ne vidim razliku između Jokića i Lebrona"

Kentevijus Koldvel-Poup govorio je o sličnostima između Nikole Jokića i Lebrona Džejmsa.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

On je u podkastu pričao o ovoj dvojici neverovatnih košarkaša, sa kojima je imao priliku da deli svlačionicu.

Koldvel-Poup je i sa Lejkersima, kao i sa ekipom Denvera uspeo da osvoji šampionski prsten.

Uglavnom vidite Lebrona kako prenosi loptu, ali i Jokić može da radi isto to – da bude plejmejker sa pozicije pet. Njih dvojica zahtevaju pažnju protivničke odbrane čim prime loptu, ja sam ‘živeo’ od toga. Znao sam da će se odbrana koncentrisati na njih i da ću ja biti potpuno otvoren jer odbrane moraju da se pomeraju. Mogu da kažem da ne vidim razliku između njih dvojice – njihov košarkaški IQ je nestvaran”, objašnjava iskusni američki bek.

Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Američki košarkaš je govorio o kvalitetima obojice košarkaša koji su osvojili MVP nagredu.

Njih dvojica mogu da šutiraju, ali imaju potpuno ‘zaokruženu’ igru. Mislim da je za moju karijeru bilo sjajno to što uvek žele da dodaju loptu kada vide da si otvoren. Nije bitno koliko je taj pas težak, oni će dodati. Samo je trebalo da šutiram. Zahvalan sam obojici, unapredili su mi karijeru. Oni su moja braća”, zaključio je Kaldvel-Poup.

Upravo su Lebron i Jokić vodili velike bitke na olimpijskom turniru, gde je reprezentacija Srbije poražena od SAD na sva tri meča koliko su odigrale ove dva tima.

Posebno će ostati upamćen duel u polufinalu, gde je Srbija bila na korak od velikog iznenađenja, ali je tim koji je predvodio Lebron Džejms kao kapiten ekipe ipak odnela pobedu.

Novi dueli im slede u novoj sezoni u NBA ligi, koja startuje 22. oktobra.

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu